Annonce
USA

JP i Las Vegas: Folk står i kø hele dagen for at give blod

Efter massakren i Las Vegas står befolkningen sammen for at hjælpe, hvor den kan.

I Las Vegas plejer de blinkende neonskilte at lokke gæster til kasinoer og shows.

Men siden massakren, hvor 59 blev dræbt og over 500 såret, har mange af skiltene i stedet opfordret folk til at donere blod og mange i byen er ivrige efter at hjælpe, hvor de kan.

Over hele byen har folk derfor stillet sig i kø for at donere blod, og de bliver stående, selvom køerne er mange timer lange, fortæller Jyllands-Postens korrespondent Heidi Plougsgaard fra en blodbank i det vestlige Las Vegas, hvor de første allerede tog plads i køen kl. 03 i nat.

Massakre i Las Vegas: »Grundlæggende skød han fisk i en tønde«

Der er mange af de lokale myndigheder, som siger, at hvis der er kommet noget godt ud af det her, så er det, at vi har vist, at vi står sammen som samfund. Og at det er det, som definerer os og ikke det andet.
Heidi Plougsgaard Korrespondent
Hun fortæller, at folk tager fri fra arbejde for at hjælpe til som frivillige eller for at donere blod. Og at de, som allerede mandag forsøgte at give blod, og som endte med at blive afvist grundet de enorme køer, nu tirsdag er tilbage i køerne for at gøre et nyt forsøg.

»Folk her er stolte af hvordan samfundet har stået sammen og hvordan alle har bakket op og gjort, hvad de kunne for at hjælpe,« siger Heidi Plougsgaard.

Hun forklarer, at det har gjort sig gældende lige fra det øjeblik, Stephen Paddock åbnede ild mod de 22.000 koncertgængere gennem et vindue på 32. sal på Mandalay Bay Hotel.

»Da folk flygtede, var der enormt mange, der fik folk ind i biler og på andre måder hjalp hinanden med at undslippe den forfærdelige situation, hvor man så døden i øjnene.«

Efterfølgende har folk åbnet deres hjem for pårørende til de mange ofre. Folk har doneret blod og delt mad, vand, kaffe og tæpper ud til folk, som er berørte af angrebet.

»Sådan har de været hele vejen igennem. Man er stolt af at kunne sige til resten af USA, at vi ved godt, at vi ikke er det eneste, som er berørte af det her. Men det er sådan, vi reagerer. Vi står sammen og vi hjælper hinanden.«

Koncertgængere hjalp hinanden under skudregn i Las Vegas

Las Vegas er en by, som mange kender. Hvert år besøges den af 43.000.000 turister. Men Heidi Plougsgaard fortæller, at hvad mange ikke er klar over eller måske bare ikke tænker over er, at der bag den store turistattraktion er en fastboende befolkning og et samfund, som fungerer.

»Las Vegas er en by, hvor begrebet service er noget man er stolt af. Man vil gerne levere en høj service. Det er jo det, byen lever af med sine gæster. Det har måske også spillet ind i den her forbindelse, at man er vant til at tage sig af hinanden.« lyder det fra Heidi Plougsgaard.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Se dig for, og spar mange penge på ny grill
Der er stor forskel på, hvad de samme grill bliver solgt til på tværs af butikkerne. Du sparer i gennemsnit 29 procent ved at holde øje. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her