USA

Trumps nye kommunikationschef som 13-årig: »Hvis skuespilleriet ikke bliver til noget, ser jeg mig selv inden for politik«

Modsat sin forgænger formår den kun 28-årige Hope Hicks at holde lav profil.

Hope Hicks er den yngste kommunikationschef for præsidenten i USA nogensinde. Arkivfoto: Andrew Harnik/AP

Mens Trumps tidligere kommunikationschef, Anthony Scaramucci, ikke var bleg for at lufte sine holdninger, er det en noget mere afdæmpet person, som nu er blevet udpeget til stillingen.

Den blot 28-årige Hope Hicks er således - modsat sin chef - ikke på Twitter, og hendes Instragram-profil er privat. Hun udtaler sig sjældent i interviews, og de færreste havde hørt hendes stemme, før Donald Trump i december sidste år hev hende frem til talerstolen under en takketurné efter valget.

»Hun er lidt genert,« lød introduktionen fra Trump.

Trumps kommunikationschef stopper: »Vi ønsker ham alt det bedste«

»Men det er ok, for hun er virkelig, virkelig talentfuld.«

Og det så da også ud til, at rollen som midtpunkt ikke faldt Hope Hicks let, men hun fik hurtigt sagt tak til Trump og ønskede publikum en glædelig jul. 

Sin unge alder til trods er Hope Hicks den politiske rådgiver, som har været længst tid i Donald Trumps tjeneste, og flere mener, at hun modsat sine forgængere vil blive siddende på posten tiden ud.

28-årig model bliver ny kommunikationschef for Trump

Den unge kvinde har ikke den store politiske erfaring, men startede sin karriere i pr-firmaet Hiltzik Strategies, som repræsenterer Hollywood-stjerner og direktører. Efterfølgende blev hun pr-medarbejder i Ivanka Trumps modefirma og arbejdede for Donald Trumps ejendomsimperium, da han i begyndelsen af 2015 hentede hende ind på sit kontor.

Hope Hicks med Trumps tidligere chefstrateg Steve Bannon og politisk rådgiver Kellyanne Conway. Foto: Win McNamee/AP

Her kundgjorde han ifølge en artikel i New York Times, at Hope Hicks fremover skulle være en del af hans præsidentkampagne. Hun blev således pressesekretær og befandt sig pludselig ved Trumps side noget nær døgnet rundt.

»Hun er uden tvivl den moderne præsidenthistories mindst erfarne pressesekretær. Men for journalister, som dækker kampagnen, er hun til tider Dr. Jekyll til hr. Trumps Hyde,« lyder det i artiklen i New York Times fra 2016.

Hope Hicks beskrives som en kvinde, der virkelig forstår Donald Trump, er dybt loyal og udtrykker kun sine eventuelle uenigheder bag lukkede døre. Ifølge Politico har hun lukket sig om sig selv, i takt med at hun er blevet mere magtfuld og hun kommer kun sjældent i byen i Washington, fordi hun angiveligt føler sig udsat.

Hope Hicks har været ved Donald Trumps side siden 2015, da hun blev hentet ind til valgkampen. Foto: Carolyn Kaster/AP

Den 28-årige, som er født i Greenwich Connecticut, kommer ud af en familie af pr-folk, men selv startede hun i modebranchen som model sammen med sin søster. Hun har arbejdet for bl.a. Ralph Lauren og flere har på de sociale medier påpeget, at hun figurerer på forsiden af en bog baseret på den populære tv-serie "Gossip Girl".

Som 13-årig blev hun ifølge New York Times interviewet af Greenwich Magazine, hvor hun bl.a. sagde, at hun ikke vidste, om hun skulle være model resten af sit liv. På daværende tidspunkt var hun også begyndt at forsøge sig med tv.

Hendes mand kaldte Trump en joke, men Carla Sands kan blive ambassadør i Danmark

»Hvis skuespilleriet ikke bliver til noget, kunne jeg godt se mig selv i politik. Hvem ved?,« lød det.

Både i gymnasiet og på universitetet dyrkede hun lacrosse og var leder af gymnasieholdet, da det kvalificerede sig til statsmesterskaberne. Mens hun ikke selv ønsker at stille op til interview, lod hun i stedet Donald Trump lovprise sig i et portræt bragt i GQ sidste år, mens hun selv sad ved siden af.

»Hope har været involveret fra begyndelsen, og hun har været fuldstændig fantastisk,« lød det bl.a. fra Trump, som udpegede hende til chef for strategisk kommunikation.

I august rykkede hun så op i graderne, da hun blev udnævnt til midlertidig kommunikationschef, en stilling, der nu er blevet fast, hvor med hun er den yngste af sin slags nogensinde.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her