USA

To søstre forsvandt for mere end 42 år siden - nu er den skyldige dømt for deres mord

Den 60-årige Lloyd Lee Welch sidder i forvejen fængslet for at have krænket en 10-årig pige seksuelt.

Disse billeder af Katherine Lyon (til venstre) og Sheila Lyon blev offentliggjort i forbindelse med deres forsvinden tilbage i 1975. Foto: Montgomery County Police
USA

En opsigtsvækkende sag fra den amerikanske delstat Maryland er efter årtier blevet afsluttet.

Den nu 60-årige Lloyd Lee Welch blev foran retten i Bedford i delstaten Virginia tirsdag idømt 48 års fængsel bl.a. for at have bortført, dræbt og brændt to søstre for 42 år siden.

12-årige Sheila Lyon og hendes to år yngre søster Katherine Lyon var den 25. marts 1975 i et lokalt bycenter i byen Wheaton i Maryland for at købe noget at spise, mødes med nogle venner og se på en påskeudstilling.

De to piger kom imidlertid aldrig hjem igen, og sagen fik dengang stor opmærksomhed i lokalområdet samt i de amerikanske medier.

»Det påvirkede alle dybt i en stor radius omkring Washingtons forstæder. Folk ville vide, hvem der havde gjort det, hvem var den person, og hvad var der sket?,« siger Teresa Brookland, der var tidligere skolekammerat til en af søstrene, til Time.

Lloyd Lee Welch var 18 år, da han dræbte de to søstre. Han blev for to år siden sigtet for mordene og har siden erklæret sig skyldig i drabene.

Den 60-årige amerikaner afsoner i forvejen en anden dom for seksuelle krænkelser af en 10-årig pige.

83 år gammel mordgåde kan være løst

Allerede da sagen i 1975 blev efterforsket, blev Lloyd Lee Welch afhørt i sagen.

Det skete, efter han havde fortalt en sikkerhedsvagt i centeret, hvor pigerne forsvandt fra, at han havde set søstrene forlade det med en mand. Politiet troede imidlertid ikke på hans vidneudsagn.

Andre vidner havde dog set en mand forfølge og overvåge søstrene intenst og der blev lavet en skitse ud fra deres beskrivelser, men sagen gik kold.

For fem år siden valgte Montgomery County Politi  at gøre et sidste forsøg på at opklare sagen. Her stødte efterforskerne på et forbryderbillede af Lloyd Lee Welch fra et smykketyveri i 1977.

Det viste sig, at fotoet havde en slående lighed med den skitse, der var blevet tegnet ud fra vidners udsagn i 1975.

Under afhøringer med politiet i 2013 indrømmede Lloyd Lee Welch (som ses på plancen i midten), at han var i bycenteret den dag, hvor pigerne forsvandt. Han fortalte desuden, at han var af den overbevisning, at de var blevet »bortført, voldtaget og brændt«. Foto: Ricky Carioti/The Washington Post via AP

Lloyd Lee Welch blev idømt 36 års fængsel for mordene samt 12 år for to urelaterede sager om seksuelle overgreb mod børn.

Det er ifølge anklageren endnu uvist, om han var alene om at bortføre og dræbe pigerne, samt hvor ligene befinder sig. Det antages, at søstrenes lig blev brændt på et øde bjerg i Bedford County - 300 kilometer væk fra bycenteret, hvor de forsvandt fra.

Ved tirsagens domsafsigelse var familien til Sheila og Katherine Lyon - herunder deres 77-årige far, 77-årige mor og to brødre - til stede.

»Det har varet længe. Nu er vi trætte og vil bare gerne hjem,« lød det efterfølgende fra faren, John Lyon, til Washington Post.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her