*

USA

Anthony Scaramucci: Der er kræfter i Det Hvide Hus, som ønsker Trumps afgang

To uger efter fyringen taler "The Mooch" igen.

Donald Trumps tidligere kommunikationschef, Anthony Scaramucci, langer ud efter folk i Det Hvide Hus, som han mener kæmper for at få afsat Trump. Foto: Andrew Harnik/AP

Der er kun gået to uger siden Anthony Scaramucci tog verden med storm, da han sendte stikpiller afsted med flere fra præsident Donald Trumps inderkreds.

Dét kan man måske tillade sig derhjemme, men når der sker over telefonen til en journalist, ja, så kan man ikke være kommunikations direktør i Det Hvide Hus, mente Trump.

Nu er Anthony Scaramucci, eller "The Mooch" som han omtaler sig selv, så tilbage igen. I et interview med ABC News fortæller han, at der er »kræfter« i Det Hvide Hus, som arbejder aktivt på at få Trump afsat.

»Jeg tror, at der er elementer inde i Washington, inklusive i Det Hvide Hus, der ikke nødvendigvis støtter præsidentens interesser eller hans dagsorden,« sagde Scaramucci ifølge BBC.

Kommunikationsdirektøren blev fyret efter 10 dage i Det Hvide Hus: Nu vil han fortælle sin side af historien

Han mener selv, det skyldes, at præsidenten ikke er en repræsentant for den etablerede politiske klasse.

»Af en eller anden grund har de folk (fra den politiske klasse, red.) truffet en beslutning om, at de vil udstøde ham,« lød det.

Scaramucci opfordrer Trump til at ansætte flere »loyalister«, hvis han skal have sin dagorden igennem.

I interviewet til ABC News langer han også ud efter præsidentens chefrådgiver Steve Bannon, hvis indflydelse han kalder et »ulempe« for Trump.

Trumps fyrede kommunikationschef om skæbnesvangert interview: »Det meste var for sjov og en joke«

Hans egen fyring får naturligvis også et par ord med på vejen i interviewet:

»Der var en eller to personer, som ønskede mig i det job inklusiv præsidenten, mens der var 200 folk, der ikke ønskede mig i jobbet. Du kender Washington lige så godt som jeg, oddsene var imod mig.«

Scaramucci virker ikke forbistret, og han indrømmer selv, at det var tæt ved umuligt for ham at blive i jobbet efter det bramfrie interview i The New Yorker blev offentliggjort.

»Min mening om det hele er, at det der skete, var ment til at ske«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her