*

USA

Farlig Youtube-trend spreder sig: Otteårig pige død efter at have drukket kogende vand

Flere personer har offentligt advaret om den farlige trend, Hot Water Challenge.

Flere børn er den seneste tid blevet indlagt på hospitaler rundt om i USA, og en otteårig pige fra Florida er død, efter hun blev udfordret til at drikke kogende vand gennem et sugerør.

Det er den farlige trend, der bliver kaldt Hot Water Challenge, som breder sig på videotjenesten Youtube, og som får børn til at udfordre hinanden til at indtage kogende vand - oftest mens de filmer en video af det, som de efterfølgende deler på Youtube.

Den otteårige pige fra Florida blev udfordret til at drikke det kogende vand af sin kusine.

Det resulterede i, at hun fik alvorlige brandsår i mund og hals og fik foretaet en trakeostomi - hvor et rør indsættes i halsen og fungerer som en kunstig luftvej.

Efterfølgende klagede den otteårige pige over, at hun havde svært ved at trække vejret og hun døde på hospitalet, hvor hun var blevet indlagt den 30. juli.

Kritik af Youtube: Reagerer ikke på grænseoverskridende beskeder til børn og unge

Flere lignende hændelser og senest dødsfaldet har fået flere til offentligt at advare mod den farlige leg.

»Forældre, tal med jeres børn om disse udfordringer,« lyder det bl.a. fra den otteåriges tante, Diane Johnson, ifølge CBS12.

Ud over at Hot Water Challenge består i, at barnet bliver udfordret til at drikke kogende vand gennem et sugerør, kan det også bestå i, at børn som en overraskelse hælder kogende vand udover hinanden.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her