Teenagere kunne slippe for straf efter at have filmet druknende mand - nu har politiet måske en løsning

I over to minutter filmede en gruppe amerikanske drenge en 31-årig mand, der druknede i en sø.

Artiklens øverste billede
Jamel Dunn druknede i en dam i Florida. Han blev 31 år. Foto: AP

Familien var knust, politiet var frustreret og borgerne i Florida var forargede.

I midten af juli filmede fem teenagere i alderen 14 til 16 år en 31-årig mands dødskamp i en sø i den amerikanske stat Florida.

På videoen kan man høre spredt latter og kække råb, indtil en stemme til sidst konstaterer:

»Han er død«.

Drengene kunne imidlertid ikke blive stillet til ansvar for deres handling, da staten ikke har nogen lov om, at folk er forpligtet til at hjælpe en person i nød, lød den første melding fra politiet.

Nu har politiet i Florida imidlertid fundet en lov, som drengene muligvis kan blive sigtet for at have overtrådt, skriver CNN.

Politiet har indleveret en anbefaling til at statanklageren om, at teenagerne bør blive sigtet for at have undladt at indrapportere et dødsfald.

Anklageren skal nu tage stilling til, om der er grundlag for at rejse sagen.

»Normalt bliver loven brugt i forhold til folk, der arbejder på hospitaler eller andre sundhedsfolk. Men vi håber, at den også gælder i det her tilfælde,« siger politiet talskvinde, Yvonne Martinez.

Jamel Dunn druknede den 9. juli, men blev først meldt savnet den 12. juli, da familien ikke vidste noget om, at han var omkommet.

Det fandt politiet først ud af, da de blev gjort opmærksom på videoen. Liget blev derfor bjærget fem dage efter dødsfaldet.

Søsteren til den 31-årige omkomne mand er knust over sin brors skæbne.

»Hvorfor ringede de ikke efter hjælp? Når de ikke selv ville gå ud og redde ham, hvorfor ringede de så ikke til nogen, der kunne komme og hjælpe?«

Ifølge politiet har særligt én af drengene ikke vist anger efter episoden.

De fem drenge var muligvis påvirkede af marihuana, da hændelsen fandt sted.

Politichef Mike Cantaloupe har efter den tragiske hændelse luftet muligheden for, at folk kan blive stillet til ansvar, hvis de nægter at hjælpe folk i livsfare.

I lande som Danmark, Frankrig, Tyskland og Italien er vidner forpligtet til at alarmere myndighederne, hvis de er vidne til en sådan hændelse.

Jamel Dunn gik angiveligt selv ud i dammen, efter han havde været involveret i et skænderi med sin mor og forlovede.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen