USA

Det flyder med brugte sprøjter i dele af USA: Børn risikerer at få hepatitis og hiv

Problemerne med de kasserede sprøjter udgør en sundhedsfare, lyder det fra en sundhedsdirektør.

USA er i disse år ramt af en decideret heroin-epidemi, der slår flere end 100 mennesker ihjel om dagen. Foto: Charles Krupa/AP Photo

De gemmer sig bl.a. langs vandrestier, i sandet på legepladser og på fortove og gader.

I flere amerikanske byer bliver et stigende antal brugte sprøjter efterladt af stofmisbrugerne på offentlige steder, skriver nyhedsbureauet AP.

I byen Portland i den amerikanske delstat Oregon har man indsamlet mere end 700 brugte sprøjter i år, og hvis fundene af sprøjter fortsætter, ender man højst sandsynligt med at finde flere end 900 sprøjter, som var det antal man samlet fandt i 2016.

Også i storbyen San Francisco har man i marts alene indsamlet mere end 13.000 sprøjter. Det tal lå samme måned sidste år på 2.000.

USA: Gravid kvinde tiltalt for grov vold mod ufødt spædbarn efter overdosis

Med de mange sprøjter på uhensigtsmæssige steder er der fare for at personer herunder særligt børn kan blive stukket og dermed få overført blodbårne sygdomme som hepatitis og hiv eller blive udsat for rester af stoffer f.eks. heroin. 

Rocky Morrison (manden på billedet) holder en bowle, som indeholder nogle af de brugte sprøjter, som han i forbindelse med projektet "Clean River Project" fandt. Foto: Charles Krupa/AP Photo

En af de børn, som allerede har prøvet at blive stukket af brugt sprøjte, er Nancy Holmes 11-årige datter, som under en svømmetur trådte på en.

Det skete i Californien, hvor også en seks-årig pige ifølge AP forvekslede en brugt sprøjte med et termometer og puttede den i munden. Hun kom dog ikke noget til.

Pigerne er blot to ud af mange børn, som har været i kontakt med brugte, kasserede sprøjter.

Ifølge Tim Soucy, der er sundhedsdirektør i staten New Hampshires største by, Manchester, karakteriseres problemerne med de brugte sprøjter som en reel sundhedsfare.

Stigningen i efterladte sprøjter sker i en tid, hvor dødsfald som følge af overdosis er et voksende problem flere steder i USA bl.a. i staterne New Hampshire og Massachuttes. 

Fra 1999 til 2015 er antallet af dødelige overdoserblevet  fordoblet, og det er især i de tyndtbefolkede områder i USA, at dødsfaldene sker.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her