USA

Kvinde ringede 911 og blev dræbt af politiet i USA

En australsk kvinde er blevet dræbt af en betjent i den amerikanske delstat Minnesota, efter hun selv havde alarmeret politiet omkring larm i nabolaget.

Billede fra en episode i juli 2016, hvor den 32-årige Philando Castile blev skudt og dræbt af en betjent. Billedet er taget med patruljevognens forrudekamera. Arkivfoto
USA

En australsk kvinde mistede lørdag livet i sit hjem i Minneapolis i Minnesota, da en amerikansk betjent reagerede på hendes alarmopkald og endte med at skyde og dræbe hende.

Det skriver flere internationale medier såsom BBC.

Ifølge en pressemeddelelse fra den amerikanske delstats afdeling for offentlig sikkerhed (BCA) kørte to betjente til kvindens adresse efter at have modtaget et »911-opkald vedrørende et muligt overfald«. Under besøget affyrede en af betjentene sit våben og »ramte kvinden fatalt«, som det hedder i meddelelsen.

Ifølge Star Tribune har tre kilder fortalt, at de så kvinden i nattøj gå hen mod politibilen, da hun pludselig blev skudt ud gennem vinduet ved passagersædet.

Undersøgelser af, hvad der er gået forud for skudepisoden, er igangsat, men de to betjentes kropskameraer var ifølge BCA ikke tændt under hændelsen og kan derfor ikke være til hjælp i opklaringen.

Endnu en 15-årig teenager dræbt af politiet i USA

Den dræbte var en 40-årig australsk kvinde, som boede i Minneapolis med sin forlovede. Hendes identitet er endnu ikke blevet formelt identificeret, men ifølge The Guardian har kvindens stedsøn fortalt, at hans mor tilkaldte politiet kort før midnat lørdag pga. larm i nærheden af hendes hus.

»Basalt set blev min mor skudt af grunde, som jeg ikke kender til. Jeg ved bare, at hun hørte en lyd i dalen og ringede til politiet, som dukkede op,« siger han ifølge mediet og fortsætter:

»Hun troede sikkert, at der var sket noget slemt, og det næste, jeg så ved, er, at de har taget livet af min bedste ven.«

Fireårig til sin mor, efter at en betjent skød en sort mand: »Mor, hold op med at græde og bande. Jeg vil ikke have, at du bliver skudt«

Borgmesteren i Minneapolis, Betsy Hodges, har via Facebook udsendt en offentlig erklæring, hvori hun udtrykker sin dybeste medfølelse til de pårørende.

»Som borgmester for byen, som hustru, som bedsteforælder er jeg hjertesyg og dybt foruroliget af aftenens hændelser,« skriver hun i opslaget som kan læses i fuld længde herunder.

Borgmesteren tilføjer desuden, at hun vil undersøge, hvorfor betjentenes kameraer ikke har været tændt under skudepisoden.

De to betjente er blevet sendt på orlov, mens undersøgelserne pågår.

Skudepisoden skriver sig ind i en lang historie af drab på civile begået af amerikanske betjente. Særligt drabene på sorte amerikanere har de seneste år fået stor opmærksomhed og mødt tilsvarende kritik og oprør blandt landets indbyggere.

Ifølge Washington Post er 523 amerikanere indtil videre blevet dræbt af politiet i 2017. I fjor lød det samlede antal på 963.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her