USA

Hård kritik af Trumps søn kan ryste familiebåndene i Trump-familien

Sagen om Donald Trump Jr's samtale med en russisk advokat kan få store konsekvenser for præsident Trumps poltiske styrke.

Donald Trump kan miste et sine vigtige politiske våben, hvis hans søn bliver sværtet til i sagen om mødet med en russisk advokat Foto: Seth Wenig/AP

Donald Trumps familie har været en central del af Trumps vej til Det Hvide Hus. Og sidenhen har flere af hans børn fået centrale magtpositioner i amerikansk politik.

Men den seneste sag, hvor præsidentens søn, Donald Trump Jr., er kommet i søgelyset, kan belaste de ellers stærke familiebånd, som har været et stort politisk aktiv for Trump. Det vurderer flere iagttagere af amerikansk politik ifølge britiske The Guardian.

I denne uge kom frem, at Donald Trump jr. under valgkampen mødtes med en russisk advokat for at skaffe belastende oplysninger om farens modkandidat, Hillary Clinton.

Det har sidenhen medført hård kritik af sønnen, som derfor valgte at lægge en mail-korrespondance med advokaten offentligt frem.

Præsident Donald Trump afviser al kendskab til russermøde

Men stormvejret om Donald Trump jr. kan blive en farlig cocktail for præsidenten, mener politisk analytiker Bil Galston, der er tidligere rådgiver for præsident Clinton.

»Kernen i Trumps politiske succes og hans liv har været to ting: Familie og vindergenet. Det vil være problematisk, hvis de to ting kommer i karambolage med hinanden,« siger han.

Sagen kom frem, da Trump i sidste uge besøgte den franske præsident, hvor han på et pressemøde forsøgte at forsvare sin søn.

»Set ud fra en praktisk synsvinkel ville de fleste have taget det møde,« sagde Trump på pressemødet i Paris.

Trump forsvarer sin søns møde med russisk advokat

Ifølge Gwenda Bliar, der har skrevet en biografi om Donald Trump, vil præsidenten kæmpe med næb og klør for at bevare et positivt billede af sin familie.

»Det kan blive kritisk for Trump, hvis hans børn mister deres troværdighed. Så vil han nemlig miste et stort politisk aktiv,« siger hun.

»Hans børn er en del af hans strategi, og han stoler på dem. Donald Trump Jr. og Eric er vigtige for at nå ud til pistollobbyen og de hvide nationalister. Ivanka har vist sig at være meget nyttig som den moderne, men ikke for moderne kvinde, der kan tale kvinders interesser, mens hun stadig er meget traditionel i sit udtryk,« fortsætter Gwenda Bliar.

Den 35-årige Ivanka Trump er indtrådt i rollen som salgs førstedame og deltager på allerøverste niveau, når politikken og strategien skal udformes i Det Hvide Hus.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her