Trumps hotelkæde er blevet hacket - igen, igen, igen

For fjerde gang på tre år har hackere sikret sig adgang til den amerikanske præsidents hotelgæsters følsomme persondata.

Artiklens øverste billede
Den amerikanske præsident Donald Trumps hotelkæde, Trump Hotel Collection, er blevet udsat for endnu et hackerangreb, som igen har været målrettet gæsternes personlige oplysninger. Foto: Alex Brandon/AP

14 hoteller i den amerikanske præsident Donald Trumps kæde er blevet udsat for hackerangreb.

Det har Trump International Hotels Management torsdag oplyst i en offentlig udmelding.

Det er fjerde gang på tre år, at hackere sikrer sig adgang til Trumps hotelkæde, Trump Hotel Collection, og denne gang er det gået ud over gæsternes private oplysninger samt sikkerhedskoder til reservationer.

Angrebet er sket mod firmaet Sabre Hospitality Solutions, der står bag hotelkædens centrale reservationssystem. Det er bl.a. gået ud over hotellerne i Las Vegas, Central Park, Chicago og Soho.

»Efter en undersøgelse meddelte Sabre os den 5. juni 2017, at en uautoriseret part havde fået adgang til kontooplysninger, der tillod adgang til betalingskortdata og visse forbeholdsoplysninger for nogle af vores hotelreservationer,« hedder det bl.a. i udmeldingen fra hotelkæden.

Forbeholdsoplysninger dækker bl.a. over »navn på kortindehaver, betalingskortnummer, udløbsdato og muligvis kortets sikkerhedskode« samt i nogle tilfælde også »gæstens navn, e-mail, telefonnummer, adresse og andre oplysninger«.

Ifølge udmeldingen har hackerne været inde i systemerne hhv. den 10. august 2016 og den 9. marts 2017. Det oplyses ikke, hvor mange gæster der er berørt af hackerangrebet.

De tre tidligere angreb fandt sted i maj 2014, juni 2015 og september 2016, hvor det også var gæsternes kreditkortoplysninger, hackerne gik efter. Dengang blev op mod 70.000 kreditkortdata stjålet.

Efter hackerangrebet i fjor modtag hotelkæden en bøde på 50.000 dollars, svarende til godt 330.000 danske kr., for dårlig it-sikkerhed og for ikke at varsle de berørte kunder med det samme.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen