Trump og Putin mødes midt i nye spændinger mellem USA og Rusland

Det er første officielle møde mellem de to lande siden 2015.

Artiklens øverste billede
Når den amerikanske præsident, Donald Trump, fredag flyver mod G20-topmødet i Hamburg, skal han også mødes med Ruslands præsident Putin - for første gang. Foto: Carolyn Kaster/AP.

Annekteringen af Krim, Ruslands involvering i USA's valgkamp og kampen mod Islamisk Stat i Syrien. USA og Rusland har en del at snakke om. Men når de to statsledere, Donald Trump og Vladimir Putin, fredag mødes i et - ifølge Det Hvide Hus - »normalt bilateralt møde« på G20-topmødet i Hamburg bliver det første gang, de to lande officielt har mødtes siden 2015.

Det skriver flere medier, heriblandt The Guardian.

Både Det Hvide Hus og Kreml bekræftede tirsdag, at de to statsledere ville afholde et officielt møde på G20-topmødet frem for et uformelt såkaldt »side-møde«.

Selvom Donald Trump under valgkampen flere gange gentog, at USA's forhold til Rusland skulle forbedres, er der stadig en del spændinger de to lande imellem. USA fastholder f.eks. fortsat de økonomiske sanktioner, der blev rettet mod Rusland efter landets annektering af Krim-halvøen, mens det samtidig undersøges, hvorvidt Rusland har haft en finger med i spillet under USA's seneste valgkamp.

Samtidig arbejder USA også for at undgå en konfrontation i Syrien, hvor Rusland i juni har meldt ud, at amerikanske fly kan blive mål for russiske raketter, efter USA skød et syrisk fly ned. Både USA og Rusland er ellers officielt til stede i Syrien for at bekrige Islamisk Stat, men de har forskellige allierede.

Det er dog endnu uafklaret, hvad der er på dagsordenen ved mødet fredag, skriver The Guardian.

»Der er ikke nogen specifik dagsorden. Det kommer mere bare til at handle om, hvad end præsidenten vil tale om,« siger HR McMaster, der er Trumps sikkerhedspolitiske rådgiver, til The Guardian.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen