Ny undersøgelse efter Trumps tiltrædelse: Synet på USA er forværret i mange lande

Især i nabolandet Mexico er synet på USA blevet mere negativt.

Artiklens øverste billede
Mens synet på USA generelt er forværret efter Trumps tiltræden, så viser målingen også, at synet på Donald Trumps lederskab er værre end sammenlignet med forgængeren Barack Obama. Foto: Susan Walsh/AP

Donald Trumps formaninger om at sætte USAs behov først, har alt at dømme påvirket synet på landet uden for de amerikanske grænser.

I hvert fald viser en ny måling fra Pew Research Center, at 49 pct. af de adspurgte i 37 lande havde et »favorabelt« syn på USA fem måneder efter Donald Trumps tiltrædelse som præsident.

Dermed er synet på USA forværret sammenlignet med under den sidste tid med Barack Obama som præsident, hvor 64 pct. af borgerne i de adspurgte lande havde et »favorabelt« syn på USA.

Det er især blandt USA's allierede at vurderingen af USA er blevet mere negativt. Det gælder lande som Mexico og Canada samt europæiske partnere som Tyskland og Spanien.

Målingen viser eksempelvis, at 30 pct. af mexicanere har et »favorabelt« syn på USA under Trymp. Det står i kontrast de 66 pct. af mexicanerne, der i afslutningen af Obamas præsidentskab havde et positivt syn på USA.

Fra Pew Research Center lyder det om målingen:

»Faldet i synet på USA er udbredt i målingen. Andelen af offentligheden med et positivt syn på USA er faldet i et mangfoldigt antal lande i Latinamerika, Nordamerika, Europa, Asien, Afrika,« skriver målingsinstituttet i undersøgelse.

Mens synet på USA generelt er faldet efter Trumps tiltræden, så viser målingen også, at synet på Donald Trumps lederskab er værre end sammenlignet med Barack Obama.

22 pct. af de adspurgte svarer således, at de har tillid til, at Donald Trump gør det rigtige, når det kommer til internationale spørgsmål. Det er væsentligt mindre, end de 64 pct., der fortalte, de havde tillid til forgængeren Barack Obama.

Dermed er tilliden til Trumps udenrigspolitiske ageren lavere, end den er til den russiske præsident, Vladimir Putin, og Xi Jinping, den kinesiske præsident, hvis tillid ligger på henholdsvis 27- og 28 pct. i de undersøgte lande.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen