*

USA

Amerikansk mand har fået knap seks millioner kroner i erstatning efter fejloperation

Steven Hanes skulle have fjernet sin højre testikel pga. kroniske smerter, men endte med at få fjernet den venstre.

USA

Amerikanske Steven Hans blev sidste uge tilkendt 870.000 dollar i erstatning, svarende til 5,8 mio. kr., efter han havde lagt sag an mod det hospital, som tilbage i 2013 gennemførte en fejloperation på ham.

54-årige Steven Hans fra Pennsylvania havde i 15 år inden operationen haft kroniske smerter i sin højre testikel, og det blev i samråd med en urolog (læge med speciale i sygdomme i urinvejene og i de mandlige kønsorganer, red.) besluttet, at "den dårlige" testikel skulle fjernes.

Under operationen var det dog ikke den "dårlige", højre testikel, som urologen bortopererede, men i stedet den raske venstre, skriver Washington Post.

Steven Hans valgte efter fejloperationen at anlægge sag mod Blair Memorial Hospital, hvor operationen havde fundet sted.

Sidste uge - fire år efter operationen - valgte en jury i Pennsylvania at tildele Steven Hans en millionerstatning.

Mand mistede sit ene ben ved operation for blærekræft: Skal nu betale erstatningen tilbage

Under retssagen kom det bl.a. frem, at Dr. Spencer Long, som udførte operationen, havde noteret følgende i journalen: »På dette tidspunkt viste det sig, at den venstre testikel og streng faktisk kan være blevet fjernet i stedet for den rigtige«.

Det pågældende hospital har ikke ønsket at udtale sig om sagen, men oplyser ifølge Washington Post, at Dr. Spencer Long ikke længere er ansat ved hospitalet.

Steven Hans har siden den mislykkede operation ikke ønsket at få fjernet den "dårlige" testikel, idet det vil medføre, at han resten af sit liv så ville skulle modtage testosteron-behandling.

»Han er ekstremt bange for at prøve nogen som helst form for behandling på grund af det, der skete,« siger Steven Hans' advokat, Braden Lepisto, til Washington Post.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her