Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
USA

Trumps personlige advokat hyrer sin egen advokat under »heksejagt«

Efterforskningen af den amerikanske præsidents forbindelser til Rusland har fået staben til at søge juridisk dækning.

"Trumps politiske pitbull" aka Michael Cohen er havnet midt i efterforskninger om Ruslands indblanding i det amerikanske præsidentvalg. Foto: Richard Drew

Det Hvide Hus er udsat for en regulær heksejagt. Det er i hvert fald Donald Trumps udlægning af den tidligere FBI-direktør Thomas Muellers efterforskning af administrationens forbindelser til Rusland. Som efterforskningen tager til, har flere af Trumps stabsmedlemmer fået travlt med at søge juridisk repræsentation.

Det gælder også Donald Trumps personlige advokat, Michael Cohen, skriver The Independent.

NBC-reporter Katy Tur skrev fredag på Twitter, at Michael Cohen havde søgt juridisk hjælp i form af Washington-advokaten Stephen Ryan.

Hun skrev efterfølgende, at Michael Cohens høring var udsat til efteråret.

»Cohen skal vidne foran interne efterforskere den 5. september. Efterforskningskilder siger, at udskydelsen skyldes planlægning og logistik.«

Trumps advokat bliver inddraget i Rusland-undersøgelse

Advokatfirmaet McDermott Will & Emery bekræfter, at Stephen Ryan er hyret til at yde juridisk bistand under, så længe sagen står på, og at »Mr. Cohen ønsker at samarbejde med kongressens efterretningstjeneste.«

I sidste måned afviste Michael Cohen ellers en henvendelse fra kongressens efterforskere om at dele informationer og vidneudsagn i sagen.

»Jeg takkede nej til at deltage, fordi forespørgslen var dårligt formuleret, alt for bred og ikke til at svare på,« sagde han i slutningen af maj til CNN.

Kilder: Advokater gør klar til rigsretssag mod Trump

Ifølge The Independent er Michael Cohen den seneste i en række medlemmer af staben i Det Hvide Hus, som har ansat advokater til at hjælpe dem med at håndtere den føderale efterforskning. Donald Trump har for længst hyret hjælp, og tidligere i denne uge kom det frem, at vicepræsident Mike Pence havde sat advokat Richard Cullen på lønningslisten.

»Vicepræsidenten er fuldt fokuseret på sine pligter og at promovere præsidentens agenda og ser frem til en hurtig afklaring på sagen,« lød det fra Mike Pence's pressekontor.

Følg
Jyllands-Posten
Om temaet

Den 8. november 2016 vælges den næste amerikanske præsident. Jyllands-Posten dækker valgkampen.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her