*

USA

Justitsministeriet indleder efterforskning af Uber

Uber har fået justitsministeriet på nakken, efter det er kommet frem, at de har overvåget myndighedspersoner.

Det amerikanske justitsministerium indleder en kriminalefterforskning mod kørselstjeneste Uber.

Det sker, efter at det er kommet frem, at Uber har gjort brug af teknologi, der sikrede, at Uber-chauffører ikke fik kunder, der arbejdede for de lokale transportmyndigheder.

Det skriver Reuters. Nyhedsbureauet har oplysningerne fra to kilder tæt på sagen.

Uber har erkendt, at softwaren, der er kendt som Greyball, har hjulpet til med at identificere regeringspersoner, der prøvede at undersøge Uber i områder, hvor de endnu ikke havde tilladelse til at operere.

Eksempelvis i Portland i Oregon.

Firmaet har efterfølgende forbudt brugen af Greyball til det formål. Det skete, efter at New York Times afslørede brugen af metoden i marts.

Uber forsvarede sig med, at formålet med Greyball var at sikre kørselsanmodninger mod svindel.

Historierne i New York Times kastede Uber ud i en sand mediestorm.

Den kriminelle efterforskning kan blive et stort problem for Uber, der i forvejen har en række sager af juridisk karakter på halsen.

Hverken Uber eller det amerikanske justitsministerium har ønsket at kommentere sagen.

Transportmyndighederne i Portland fortalte i sidste uge, at deres undersøgelser viste, at Greyball var blevet brugt mod 16 af deres ansatte i december 2014. Det var før, at Uber overhovedet havde opnået tilladelse til at køre der.

Uber, der er vurderet til at have en værdi på 68 milliarder dollar, har været kendt for deres til tider aggressive fremfærd.

Igennem de seneste måneder har der været flere kontroverser i offentligheden omkring selskabets øverste direktør, Travis Kalanick, der har ført til, at han offentligt erkendt, at han har brug for professionel hjælp til sit lederskab.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Israel efterlyser opbakning fra EU

Hvis Iran fortsætter med at etablere sig militært, bliver situationen eksplosiv, lyder budskabet fra Israel. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, mødes mandag med EU’s udenrigs- og udviklingsministre i Bruxelles.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her