USA

Amerikansk lufthavn overså pistol i kvindes håndbagage

En kvindelig betjent er tilbageholdt i Taiwan, efter hun medbragte en pistol på sin rejse fra Los Angeles.

I USA er det tilladt at medbringe skydevåben i en aflåst, hård beholder, men kun som indchecket baggage. Derudover skal skydevåbenet samt eventuel ammunition deklareres til flyselskabet, når bagagen bliver indchecket. Foto: AP Photo/Ted S. Warren

Et våben i håndbagagen er sjældent en god idé.

Det har den 42-årige amerikanske politibetjent Noell Grant måtte sande, efter hun uden for arbejdstiden i sidste uge rejste fra den internationale lufthavn i Los Angeles til Taipei i Taiwan med sin private pistol i håndbagagen.

Af endnu uvisse årsager lykkedes det i første omgang Noell Grant at få sin pistol med sig videre på rejsen, idet der ikke blev reageret på hendes håndbagage, da hun gik gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen i Los Angeles.

Amerikanske embedsmænd har efterfølgende erkendt, at sikkerhedsprocedurerne ikke er blevet efterlevet korrekt i lufthavnen.

»Standardprocedurerne blev ikke fulgt, og en politiofficer passerede derfor sikkerhedskontrollen med en pistol,« lød det fra Nico Melendez fra USA's transport- og sikkerhedsadministration til CBS Los Angeles.

Flere flyselskaber forbyder nu Samsungs katastrofetelefon

Det var først, da Noell Grant skulle skifte fly fra Taoyans internationale lufthavn i Taipei for at komme videre til Thailand, hvor hun skulle på en familieferie, at det gik op for hende, at hendes private pistol samt seks patroner befandt sig i hendes håndbagage.

Da det gik op for hende, gik hun angiveligt selv til de lokale myndigheder, hvor hun oplyste dem om håndbagagens indhold.

Ifølge BBC er Noell Grant blevet beordret til, at hun skal blive i Taiwan, indtil episoden er afklaret.

Selvom den 42-årige betjent ikke formelt er anholdt, kan hun dog risikere at skulle igennem en disciplinærsag, når hun vender tilbage til USA, har løjtnant Saul Rodriguez fra Santa Monica Police Department fortalt til nyhedsbureauet AFP.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her