*

USA

Danske medieledere er medunderskrivere på brev til Trump

I et brev til præsident Trump giver 40 medieledere udtryk for, at de er bekymrede over udfald mod pressen.

To danske medieledere er medunderskrivere på et brev fra sammenlagt 40 medieledere fra hele verden.

Brevet er rettet til den amerikanske præsident, Donald Trump, i kølvandet på hans udfald mod pressen.

Formand Lars Munch, JP/Politikens Hus, og chefredaktør samt administrerende direktør Erik Bjerager, Kristeligt Dagblad, har skrevet om deres bekymring.

De er bekymret på grund af den nye amerikanske regering samt præsidentens vedvarende angreb på pressen.

Medielederne skriver på vegne af dagbladenes verdensorganisation Wan-Ifra og sammenslutningen af redaktører i World Editors Forum.

Det fremgår af Wan-Ifras hjemmeside, hvor brevet er frit tilgængeligt.

De frygter, at pressefriheden er truet. De henviser til angreb på nyhedsmedier og udelukkelsen af udvalgte medier fra et pressemøde for nylig i Det Hvide Hus.

Den frie presses rolle er beskyttet både af den amerikanske forfatning og internationale menneskerettighedserklæringer, lyder det i brevet.

JP mener: Medierne må gå til modangreb på fake news

I brevet kritiseres præsidenten for at betegne en række amerikanske medier blandt andre New York Times, NBC News og CNN som "fake news".

De medier, du henviser til, "overholder de højeste professionelle og etiske standarder, og det er uærligt at sige, at de bidrager til den igangværende "fake news"-epidemi", lyder det i brevet.

Desuden understreger medielederne, at det ikke bør hedde "fake news", men mere retteligt "misinformation".

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Israel efterlyser opbakning fra EU

Hvis Iran fortsætter med at etablere sig militært, bliver situationen eksplosiv, lyder budskabet fra Israel. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, mødes mandag med EU’s udenrigs- og udviklingsministre i Bruxelles.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her