*

USA

Ivanka Trump får regeringskontor og adgang til hemmeligheder

Præsidentens datter får sit eget kontor i Det Hvide Hus samt adgang til fortrolige oplysninger, siger kilder.

Donald Trump med sin datter Ivanka Trump. Foto: Evan Vucci/AP

Præsident Donald Trumps datter Ivanka Trump optrapper sin meget synlige rolle i at rådgive sin far, idet hun får en fast plads i kontorfløjen "The West Wing" i Det Hvide Hus.

Således bekræfter unavngivne regeringskilder mandag forlydender om, at den 35-årige præsidentdatter vil få sit eget kontor i fløjen samt adgang til fortrolige oplysninger og en særlig regeringstelefon.

Det forventes ikke, at hun får en officiel titel, ligesom at det heller ikke forventes, at hun vil få udbetalt løn.

Ivanka Trump vil få selskab i kontorfløjen af sin mand, Jared Kushner, der er seniorrådgiver for præsidenten i spørgsmål om blandt andet handelsaftaler og Mellemøsten.

Da Jared Kushner blev udpeget til den indflydelsesrige post tidligere på året, sagde Ivanka Trump, at hun ikke vil arbejde for sin far i Det Hvide Hus, men i stedet fokusere på sin familie og sine børn.

Siden da har hun dog været en hyppigt brugt rådgiver i kulisserne. Så sent som i fredags sad hun ved siden af den tyske forbundskansler, Angela Merkel, da hun besøgte Donald Trump i Det Hvide Hus.

Ivanka Trump er den næstældste af Donald Trumps fem børn.

Hun har arbejdet i flere af Trumps virksomheder, men har også opbygget sin egen forretning, hvor hun blandt andet har lavet kollektioner af tøj, sko, håndtasker, briller og smykker målrettet karrierekvinder.

En kampagne for at boykotte Ivanka Trumps forretning på baggrund af Trumps politik fik præsidentens toprådgiver, Kellyanne Conway, til at kalde Ivankas tøj "et vidunderligt mærke" under et tv-interview med Fox News.

Hun gik også endnu videre og bad seerne om at "gå ud og køb Ivankas sager".

Medlemmer af Kongressen sagde efterfølgende, at kommentarerne stred mod etiske retningslinjer.

De bad derfor kontoret for regeringsetik om at kigge udtalelserne efter. Kontoret har siden kritiseret reaktionen fra Det Hvide Hus i skarpe vendinger.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

3 mia. kr. for at reklamere for en gammel bog

Et kæmpestort, nyt museum for Biblen byder på enhver tænkelig vinkel af den hellige bog. Man kan gå på vandet, tage et smut til det gamle Nazaret eller flyve en tur over den amerikanske hovedstad.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her