Annonce
USA

Trump genopliver omstridte olieprojekter

Trump vil genoplive Keystone XL og Dakota Access, der begge tidligere blev stoppet af miljøhensyn.

Foto: Evan Vucci

USA's præsident, Donald Trump, har tirsdag godkendt det fortsatte byggeri af to omstridte olierørledninger.

Trump har tirsdag underskrevet to dekreter, som genopliver projekterne Keystone XL og Dakota Access. Begge er tidligere blevet stoppet af miljøhensyn.

Præsidenten siger imidlertid, at begge aftaler kan blive nødvendige at genforhandle.

- Den er genstand for en genforhandling af betingelserne fra vores side, siger Trump om Keystone XL-projektet.

- Vi vil genforhandle nogle af betingelserne, og hvis de vil, kan vi se, om vi kan få bygget den rørledning, siger præsidenten ifølge AFP.

I flere måneder har indianere og miljøforkæmpere i North Dakota protesteret mod Dakota Access-rørledningen. Den skal transportere råolie herfra, gennem Midtvesten og videre til den amerikanske golfkyst.

Projektet blev stoppet i december, da de amerikanske ingeniørtropper (Usace) nægtede at give en endelig godkendelse.

Trumps forgænger på præsidentposten, Barack Obama, beordrede i 2015 den anden meget omstridte rørledning, Keystone XL, stoppet.

Det skete, efter at miljøforkæmpere havde protesteret mod projektet i over syv år.

Miljøorganisationer frygter, at de to olieprojekter vil medføre en markant øget risiko for lækager, som kan skade miljøet.

Det er ikke uventet, at den nye præsident nu vil genoplive de to projekter, som Obama stoppede med dekreter.

Trump har inden sin indsættelse rettet en skarp kritik mod sin forgænger for at have bremset Keystone XL og Dakota Access.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Fængselskammerat ser tilbage: Vi kan stadig lære af Nelson Mandela

Mac Maharaj var i 12 år en af Nelson Mandelas nærmeste kammerater på fængselsøen Robben Island. 100 år efter landsfaderens fødsel reflekterer den nu 83-årige Maharaj over Mandelas lederskab, et kvart århundrede med store politiske fejl i Sydafrika, og hvad Europa og USA kan lære af manden, der blev et internationalt symbol på fred og forsoning.
Analyse
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her