Annonce
USA

Eksplosiv rapport: Trump beskyldt for at være i lommen på Rusland

Ifølge en fortrolig, men ubekræftet efterretningsrapport, har Rusland samlet kompromitterende seksuelt materiale om Donald Trump. Samtidig fastslår rapporten, at Trumps rådgivere har fået oplysninger om modstandere fra Rusland.

Donald Trump. Foto: Evan Vucci/AP

WASHINGTON

Både Barack Obama og Donald Trump er ifølge flere medier for få dage siden blevet briefet af amerikanske efterretningschefer fra bl.a. FBI, NSA og CIA om en rapport, der – hvis den da kan bekræftes – er en bombe få dage før indsættelsen af Donald Trump som USA's 45. præsident.

På Twitter var Trump hurtig til at afvise indholdet som en falsk nyhed og "en total politisk heksejagt". Også hans advokat afviste oplysningerne som forkerte.

Onsdag vil Trump få lejlighed til at uddybe den kritik, når han holder sit første pressemøde i adskillige måneder.

Trump vil lancere alternativ til sundhedsreform om få uger

Ifølge rapporten har Trumps rådgivere og repræsentanter for den russiske regering under valgkampen "udvekslet oplysninger" med det formål at hjælpe Trump til en sejr over Hillary Clinton den 8. november.

Ifølge rapporten har man foretaget aflytninger af Clintons samtaler under ophold i Rusland. Den russiske regering skulle også have tilbudt Trump flere lukrative ejendomshandler, som han dog skulle have afvist.

Samtidig skulle russiske efterretningsfolk have samlet seksuelt perverteret materiale, der kunne bruges til afpresning af Trump. Ifølge kilderne i rapporten, som lyder meget fantasifuld og altså ikke er bekræftet, skulle Trump angiveligt i 2013 have lejet præsidentsuiten på hotellet Ritz Carlton i Moskva, hvor han vidste, at Barack Obama og Michelle Obama, som han hadede, havde boet på en officiel rejse til Rusland.

Her skulle Trump have hyret en stribe prostituerede til at udføre et såkaldt ”gyldent brusebad” på sengen ved at urinere foran ham. Hotellet var ifølge rapporten kendt som værende under den russiske efterretningstjeneste FSB’s kontrol og udstyret med mikrofoner og skjulte kameraer.

Indtil videre er der dog ikke fremlagt nogen beviser for beskyldningerne, som igennem længere tid har cirkuleret som rygter blandt amerikanske journalister og politikere. De blev først taget alvorligt, da cheferne for de amerikanske spiontjenester valgte at dele dem med den afgående og den kommende præsident.

Historien blev offentliggjort af CNN, hvorefter internetmediet Buzzfeed offentliggjorde hele den 35 sider lange rapport. Ifølge de amerikanske medier skulle den stamme fra en tidligere britisk efterretningsagent, som USA tidligere har vist tillid. Herfra skulle den være gået til den republikanske senator John McCain, der bragte den videre til chefen for FBI, James Comey.

Buzzfeed gør opmærksom på, at der er flere åbenlyse fejl i rapporten. Et firma, som hedder Alfa Group, staves f.eks. Alpha Group. Rapporten hævder også fejlagtigt, at bydelen Barvikha uden for Moskva er forbeholdt russiske topfolk.

Buzzfeed får nu kritik for at overskride en etisk grænse ved at have offentliggjort rapporten, som mediet selv skriver »muligvis slet ikke kan verificeres«.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her