Donald Trumps kampagne er i økonomiske problemer

Trump har haft problemer med at rejse penge i maj. Han går ind i juni med 1,3 mio. dollars på kampagnekontoen mod Clintons 42 mio. dollars.

Artiklens øverste billede
Donald Trumps kampagne skrænter, når det kommer til økonomien, og mange-milliardæren har haft svært ved at rejse midler. Foto: Charles Krupa/AP

Donald Trump har netop afleveret rapport over sin præsidentkampagnes økonomiske status, og det ser ikke for godt ud for mange-milliardæren, der stiller op for Republikanerne.

Ifølge The Washington Post rejste Trump 3,1 mio. dollars i maj - og gik ind i juni med blot 1,3 mio. dollars på kampagnekontoen.

Demokraternes præsidentkandidat Hillary Clinton har til sammenligning rejst 26,4 mio. dollars i samme periode. I starten af juni havde hun således 42 mio. dollars stående på kontoen.

The Washington Post kalder beløbet for »katastrofalt dårligt,« og ifølge Huffington Post, der påpeger, at det lave beløb får en »containerbrand til at se godt ud,« placerer det Donald Trump langt bag hans modstander, Hillary Clinton.

Bl.a. har Clinton-kampagnen på nuværende tidspunkt 685 lønnede ansatte til at føre kampagne mod Trumps 69 ansatte.

Nyheden om Trumps svage økonomi kommer samtidig med, at Priorities USA Action, der er en organisation af donorer, der støtter Clinton, har lanceret reklamemateriale for omkring 20 mio. dollars. Organisationen har allerede brugt 10,5 mio. dollars på TV-reklamer, der angriber Trump og 5 mio. dollars til at fremme Clinton på TV, skriver Huffington Post.

Donald Trump udtalte i forbindelse med sin sejr over senatoren Ted Cruz ved primærvalget i Indiana, der gjorde Trump til Republikanernes førende kandidat, at han selv ville rejse penge til sin kampagne - og i særdeleshed rejse penge til Republikanerne.

»Jeg tager ikke hensyn til mig selv, jeg tager hensyn til partiet, så det kan konkurrere i valget til Senatet og Huset (Repræsentanternes Hus, red.). Jeg vil rejse til penge til partiet,« udtalte Trump til Fox News i begyndelsen af maj.

Pengene er imidlertid blevet forsøgt rejst gennem en kommitte til netop det formål ved navn Trump Victory.

Til det amerikanske medie Politico har Steve Schale, der stod for præsident Obamas kampagne i Florida ved sidste præsidentvalg, også sammenlignet Trump med en brændende affaldscontainer. Ifølge Steve Schale kan Demokraterne nu forsøge at sætte Trump i en position, der får eventuelle donorer til at tænke sig om en ekstra gang, inden de donorer til hans kampagne.

»Det er et langt valg. Du kan ikke slå nogen ihjel i juli. Men du kan sætte dem i en position, det er svært at komme tilbage fra,« udtalte han til i forbindelse med nyheden om, at Priorities USA Action lancerede kampagnen mod Trump.

Ifølge The Washington Post har Trump ikke nødvendigvis brug for at rejse lige så mange penge som Hillary Clinton, men han kan angiveligt ikke tåle for mange måneder, der ser ud som maj på den økonomiske front.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.