Amerikanske medier udnævner Løkke til den største humørspreder

Ifølge Washington Post stod den danske statsminister bag »aftenens største latter« under Barack Obamas gallamiddag i Det Hvide Hus.

Artiklens øverste billede
Lars Løkke Rasmussen var fredag aften udnævt til at holde en festtale på vegne af de nordiske lande under en gallamiddag i Det Hvide Hus.

Under overskriften ”Ledere af Island, Danmark udløste den største latter til gallamiddagen” beskriver det amerikanske medie Washington Post, hvordan Lars Løkke Rasmussen underholdt gæsterne til præsident Barack Obamas gallamiddag fredag aften.

Fredag var Lars Løkke Rasmussen sammen med lederne fra de fire nordiske lande, Norge, Sverige, Island og Finland samlet i USA til et officielt statsbesøg, der blev rundet af med en stor festmiddag i haven bag Det Hvide Hus. Her var den danske statsminister udpeget til at holde en festtale på vegne af de nordiske gæster.

Den tale har nu fået Washington Post til at udnævne Løkke Rasmussen til middagens største humørspreder.

Mediet beskriver således, hvordan den danske statsminister stod bag »aftenens største latter«, der senere fik Barack Obama til at indtage talerstolen på ny for at »erklære, at de havde fundet værten til næste års middag for Det Hvide Hus’ korrespondenter«, skriver mediet.

Washington Post fremhæver bl.a. passagen, hvor Løkke Rasmussen berettede om, hvor stolt han var, da Barack Obama under deres første møde i Det Ovale Kontor roste Danmark for at kæmpe over sin vægtklasse. Den amerikanske præsident havde tidligere på aftenen i sin tale fortalt, hvordan samtlige nordiske lande slår og kæmper over deres vægtklasse.

»Nu kan jeg forstå, at også alle de andre nordiske lande gør det. Nå, men jeg er stadigvæk stolt,« citerer mediet Løkke for at svare.

Ligeledes fremhæves det, hvordan Løkke gav Obama et råd om at kaste sig over madlavning og det nye nordiske køkken med mos, bark og levende myrer, hvis han en dag skulle blive så frustreret over politikerne i Kongressen, at han får brug for at få afløb for sin vrede.

»Måske kan du være hjælpsom i vores søgen efter en opskrift på lame duck,« citerer mediet den danske statsminister for at sige.

Udtrykket ”lam and” henviser til en præsident, der i slutningen af sin embedsperiode ikke længere er i stand til at få gennemført lovforslag.

Også den amerikanske avis San Diego Union Tribune kvitterer Lars Løkke Rasmussen for hans jokes. Her fremhæves den del af festtalen, hvor Løkke noterede de nordiske landes bidrag til USA, herunder bl.a. Scarlett Johansson, Uma Thurman og Julia Roberts. Statsministeren sluttede remsen af med at nævne, at Norges bidrag blandt andre gode ting har været en af Obamas værste republikanske fjender, den politiske strateg Karl Rove.

»Den joke var et hit i et rum, der i høj grad var fyldt med demokrater,« skriver skribenten.

På det Manhattan-baserede webblog-magasin Gawkers udnævnes Løkkes tale ligeledes som en af aftenens mest underholdende indslag. Her lægger de amerikanske mediers pool-reporter ud med at beskrive, hvordan den islandske præsident Sigurður Ingi Jóhannsson underholdt de fremmødte.

»Men Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen brought the house down (underholdt gæsterne med stor succes, red.),« skriver skribenten og henviser til, at Løkke gentagne gange »drillede præsident Obama« i sin festtale.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.