USA

Demokratiske senatorer til Sanders: Se nederlaget i øjnene

Bernie Sanders opfordres af sit eget parti til at stoppe valgkampen mod »den sikre vinder« Hillary Clinton.

Flere demokratiske senatorer frygter, at valgkampen mellem Hillary Clinton og Bernie Sanders kan blive så tilspidset, at der opstår splid i partiet. Ingen grund til bekymring, siger dansk forfatter og USA-kender. Foto: John Locher

Bernie Sanders skal tage bestik af de seneste ugers valgnederlag til Hillary Clinton og stoppe sin kampagne omgående, så det demokratiske parti kan samle sig i kampen om Det Hvide Hus mod »klovnen Trump«.

Sådan lyder opfordringen fra flere demokratiske senatorer til den amerikanske præsidentkandidat ifølge Politico.

»Det er næsten umuligt for Sanders at indhente Hillary Clintons forspring. Han bør lægge to og to sammen,« siger Barbara Mikulski, senator i Maryland, der bakker op om Hillary Clinton og betragter hende som sin ven.

Bernie Sanders nægter at stoppe sin kamp mod Hillary Clinton

Hillary Clinton har ryddet bordene ved de demokratiske primærvalg i de seneste syv stater og fører i det samlede regnskab med 1.642 delegerede mod Sanders' 880.

I løbet af de seneste uger har senatoren fra Vermont derfor skruet bissen på mod Clinton, som Sanders gentagende har kritiseret for hendes forbindelse til Wall Street.

Disse angreb besvarede Hillary Clinton forud for »Little Super Tuesday« for en uge siden ved at minde Bernie Sanders om, at han i 2007 tog parti med højrefløjen i kampen mod en immigrationslov.

»Sanders stod side om side med Minutemen-militserne i deres latterlige bestræbelser på at drive klapjagt mod indvandrere,« hævede Hillary Clinton fra talerstolen i en TV-duel, der fandt sted i delstaten Florida.

Og selvom tonen i TV-debatterne mellem Clinton og Sanders langt fra ligner den hos republikanerne, så opfordrer en anden demokratisk senator sit parti til at samle sig i kampen mod Donald Trump.

»Jeg håber bare, vi kan begynde at fokusere på forsoning. Vi er en masse, der er forvirrede over, at vi risikerer et land ledet af en klovn,« siger Missouri-senatoren Claire McCaskill med henvisning til Trump, som fører med 22 procentpoint ned til Ted Cruz i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat.

Anders Agner, journalist og redaktør på Kongresson.com vurderer ikke, at senatorernes opfordring er nok til at få Bernie Sanders ud af valgkampen omgående.

»Bernie Sanders har fortsat masser af penge og opbakning fra venstrefløjen, så selvom han nok også selv er klar over, at hans vinderchancer kun er teoretiske, er han ikke under stort pres til at droppe ud af valgkampen,« siger Anders Agner.

Sanders slår Clinton i pengeindsamling

Han mener ikke, de demokratiske senatorer skal bekymre sig om en ophedet debat mellem de to demokratiske kandidater.

»De har hele tiden gjort en dyd ud af at tale pænt til hinanden og slået på at diskutere politik frem for personfornærmelser. Samtidig er Hillary Clinton også begyndt at tale mere positivt om Bernie Sanders' værdier for at række ud til hans vælgere, mens kritikken er rettet mod Donald Trump,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Om temaet

Den 8. november 2016 vælges den næste amerikanske præsident. Jyllands-Posten dækker valgkampen.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her