USA

Savnet amerikansk missil på cubanske afveje er kommet retur

Et amerikansk Hellfire-missil er blevet leveret tilbage til USA efter at have været i de forkerte hænder i over et år.

Et inaktivt missil med følsomme oplysninger omkring amerikansk våbenteknologi er nu tilbage på amerikanske hænder. Arkivfoto: AP

Det var meningen, at ruten skulle hedde Madrid over Frankfurt til Florida, men en fejl betød, at et amerikansk missil med hemmelige oplysninger i stedet blev transporteret over Paris og havnede i Havana i Cuba.

Og efter at have forsøgt i mere end et år er det nu lykkedes den amerikanske regering at få den cubanske regering, der er gamle fjender fra den kolde krig, til at returnere det inaktive missil ved navn Hellfire Captive Air Training Missile.

»Vi har brug for et missilforsvar for at beskytte os mod Nordkorea«

»Uden at være specifikke kan vi sige, at det inaktive missil er blevet returneret i samarbejde med den cubanske regering,« siger Mark Toner, talsmand for det amerikanske udenrigsministerium til CNN.

Missilet, der ikke indeholdt sprængstoffer, var sendt til Europa til en Nato-træningsøvelse, men havnede i Havana.

En pinlig affære ifølge The Wall Street Journal, der beretter om, at missilet indeholdt følsomme oplysninger omkring amerikansk våbenteknologi.

Nordkorea har affyret varslet raket og kalder det en "succes"

Ifølge avisen var amerikanske embedsmænd bekymrede for, at oplysningerne landede i de forkerte hænder. Man frygtede således, at cubanerne ville dele de hemmelige oplysninger med eksempelvis Rusland, Nordkorea eller Kina.

Missilet er et såkaldt luft til jord-missil, der typisk bliver affyret fra helikoptere.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Hold computeren sund: Undgå at hente disse programmer
Er din computer langsom, så hold dig fra at hente diverse optimeringsprogrammer, lyder rådet fra computerekspert. De har alligevel ingen virkning, siger han. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her