*

USA

Amerikansk præst anholdt for 55 år gammelt drab

Drabet på den 25-årige Irene Garza i 1960 er måske endelig blevet opklaret.

Irene Garza var 25 år, da hun blev dræbt. Nu er en tidligere præst blevet anholdt for drabet, der blev begået i 1960. Arkivfoto: Brad Doherty/The Dallas Morning News/AP
USA

Los Angeles

»I dag kan Irene Garza endelig hvile i fred. Retfærdigheden er sket fyldest.«

Sådan lød det tirsdag aften på Facebook-siden Justice for Irene Garza, retfærdighed til Irene Garza. Bag Facebook-siden står familien til Irene Garza, der som 25-årig blev dræbt i McAllen i den amerikanske stat Texas.

Drabet på Garza er dog en hel del ældre end både det sociale medie og størstedelen af de 833 personer, der har meldt sig ind i støttegruppen.

Næsten 56 år er der således gået, siden Irene Garza blev fundet dræbt i en grøft i byen. Garza, der var lærer på en lokal skole, blev sidst set, da hun skulle skrifte i den katolske kirke Sacred Heart Catholic Church i McAllen i midten af april 1960.

Ifølge Texas-avisen Dallas Morning Star var det derfor præsten John Feit, der var den sidste, som så den 25-årige kvinde i live, før hun flere dage senere blev fundet i grøften halvanden kilometer fra kirken.

Obduktionen af den unge kvinde afslørede, at hun var blevet bedøvet af sin morder og voldtaget, inden hun blev kvalt.

Drabsmand indhentet af fortiden

Mistanken samlede sig om præsten, da det kom frem, at han allerede var sigtet i en sag om et voldtægtsforsøg på en anden kvinde ikke langt fra McAllen. Den sag endte med, at John Feit erkendte sin skyld og blev idømt en bøde svarende til omkring 26.300 kroner i dag.

Herefter stoppede John Feit som præst og stiftede i stedet familie i Arizona vest for Texas. Her har han boet siden. Sagen om drabet på Garza blev dog formelt aldrig opklaret på trods af politiets stærke formodninger. Den blev først genoptaget i 2002, men fik for alvor fornyet opmærksomhed i 2013, hvor tv-stationen CNN tog den op.

83-årige John Feit blev anholdt onsdag og er blevet begæret udleveret til Texas fra Arizona. Foto: Maricopa County Sheriff’s Office/AP
Her fortalte de betjente, der havde haft noget med sagen at gøre, at de stadig mente, at John Feit var den skyldige. Men John Feit benægtede stadig over for både politiet og tv-stationen, at han stod bag drabet.

Onsdag blev den i dag 83-årige John Feit dog anholdt for drabet i Arizona, hvor han nu sidder fængslet med en kaution på næsten fem millioner kroner hængende over hovedet.

»Det her giver ingen mening for mig, da forbrydelsen fandt sted i 1960. Jeg er meget forvirret over, hvad der er dukket op nu så lang tid efter,« sagde Feit til en dommer i Arizona under en høring, som domstolen har lagt ud på sin hjemmeside.

Drabsmand gav selv gennembruddet i 33 år gammel drabssag

Anholdelsen er sket på baggrund af en begæring fra det lokale politi i McAllen, og nu skal domstolen i Arizona så tage stilling til, om den tidligere katolske præst skal udleveres til Texas for at blive retsforfulgt for drabet på den 25-årige kvinde.

Det er endnu ikke kommet frem, hvad der har gjort, at politiet i McAllen nu synes at have beviser nok til at få John Feit dømt.

Tilbage i 1960 besluttede en såkaldt storjury i McAllen, at der ikke var beviser nok til at tiltale John Feit for drabet på Irene Garza. Skal den afgørelse omstødes, kræver det, at der kommer helt nye beviser i sagen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her