USA

Drengen med "bombeuret" kræver 105 millioner i erstatning

Den 14-årige Ahmed Mohamed blev verdenskendt, efter han blev anholdt for at medbringe et hjemmelavet ur i skole, som lærerinden fejlagtigt troede var en bombe. Nu kræver familien millionerstatning.

I sit krav mod myndighederne fremsætter familien Mohamed nye påstande om forløbet ved anholdelsen. Bl.a. blev Ahmed Mohamed afhørt, uden at forældrene var til stede - selvom han havde bedt om, at de skulle være der, ifølge erklæringen. Foto: LM Otero/AP
USA

Familien til en 14-årig dreng fra Irving i den amerikanske delstat Texas kræver nu en officiel undskyldning fra bystyret og skoledistriktet samt en erstatning på samlet 15 mio. dollars, hvilket svarer til omkring 105 mio. kr.

Kravene kommer efter den 14-årige Ahmed Mohamed i september tog i den lokale skole MacArthur High School med sit medbragte videnskabsprojekt, et hjemmelavet digitalt ur, som hans lærer fejlagtigt troede var en hjemmelavet bombe.

Det hjemmelavede ur, som Ahmed Mohamed havde lavet i forbindelse med et videnskabsfag på sin skole. Foto: Irving Police/AP
Politiet blev derfor tilkaldt og Ahmed Mohamed blev lagt i håndjern, anholdt og ført væk.

»Jeg havde bygget uret for at imponere min lærer, men da jeg viste hende det, tog hun det som en trussel mod hende. Så det var virkelig sørgeligt at se, at hun opfattede det helt forkert,« sagde Ahmed Mohamed få dage efter episoden på et pressemøde, der blev afholdt foran familiens hus.

14-årig gik fra terrormistænkt til folkehelt på to dage

Efter Ahmed Mohamed var blevet løsladt, blev han suspenderet fra sin skole i tre dage for at have forårsaget uro på MacArthur High School.

Sagen med Ahmed Mohamed fik tusindvis af mennesker til tasterne på de sociale medier verden over. Bl.a. skrev den amerikanske præsident følgende på sin Twitter-profil og inviterede samtidig den 14-årige dreng til et besøg i Det Hvide Hus:

»Fedt ur, Ahmed. Vil du tage det med til Det Hvide Hus? Vi bør inspirere flere børn som dig til at gå op i videnskab. Det er det, der gør Amerika storslået,« skrev Barack Obama på Twitter.

Skoleeleven med "bombeuret" flytter til Qatar

I en erklæring meddelte Ahmed Mohameds familie, at de havde valgt at rykke teltpælene op og forlade USA, da Ahmed Mohamed var blevet tilbudt gratis uddannelse af myndighederne i den rige golfstat Qatar.

Meddelelsen kom få timer efter, at Ahmed Mohamed havde været på besøg i Det Hvide Hus som en af præsident Barack Obamas gæster til en aften om astronomi.

Familien truer desuden med at sagsøge byen Irving og skoledistriktet, hvis ikke de efterkommer familiens krav, som blev fremsat mandag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her