USA

Direktør forlader skandaleramt datingside

Den administrerende direktør for virksomheden bag Ashley Madison går af efter dramatisk hackerangreb.

Ashley Madison lovede 100 pct. diskretion for sine brugere, når de ledte efter en affære på datingsiden. Onsdag i sidste uge kom det dog frem, at hackere havde lækket personfølsomme oplysninger på ca. 32 mio. brugere. Foto: Lee Jin-man/AP

Manden bag utroskabssiden Ashley Madison, der for en uge siden blev udsat for et omfattende hackerangreb, forlader nu sin post. Det oplyser sidens modervirksomhed i en pressemeddelelse fredag.

»Gældende fra i dag går Noel Biderman efter gensidig aftale med virksomheden af som administrerende direktør for Avid Life Media Inc. (ALM) og er ikke længere i virksomheden. Indtil udnævnelsen af en ny administrerende direktør vil selskabet bliver ført af den øverste ledelse,« skriver Avid Life Media.

Virksomhedens kontroversielle kronjuvel Ashley Madison lovede 100 pct. diskretion for sine brugere, når de ledte efter en affære på datingsiden. Onsdag i sidste uge kom det dog frem, at hackere havde lækket personfølsomme oplysninger på de ca. 32 mio. brugere.

Selvmord og sagsanlæg i kølvandet på Ashley Madison-lækket

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvorfor netop direktørens hoved skal rulle i sagen, men virksomheden gør det klart, at ændringen ikke betyder sidens endeligt.

»Vi tilpasser os aktivt de kriminelles angreb på vores forretning og medlemmernes privatliv. Vi vil vedblive at tilbyde adgang til vores unikke platform for vores medlemmer verden over,« står der i pressemeddelelsen.

Ved sin seneste offentlige udmelding mandag fremsatte Avid Life Media en dusør på 500.000 canadiske dollar svarende til ca. 2,5 mio. kr. for information om hackerne.

37 millioners utroskab kan blive offentliggjort

Den lækkede data har i perioder ligget frit tilgængeligt for nysgerrige sjæle på internettet siden hackerangrebet. Den ca. 35 gigabyte store filsamling indeholder navne, bopæle, telefonnumre, kreditkortoplysninger og seksuelle præferencer for en lang række af sidens brugere.

Få dage efter angrebet indledte to canadiske advokatkontorer et stort sagsanlæg mod virksomhederne bag hjemmesiden for uforsvarlig håndtering af brugernes følsomme oplysninger. Flere tusinde canadiere vurderes at være udsat for lækket, skriver advokaterne i pressemeddelelse. Erstatningskravet lyder på 578 mio. canadiske dollars, som svarer til 2,9 mia. kr.

Hackerne, som kalder sig Impact Team, har selv opfordret brugerne til at sagsøge virksomhederne bag Ashley Madison. I følge ABC News har gruppen udmeldt, at hackerangrebet var udført som en straf, for at siden opkrævede et gebyr på 19 dollar for at slette brugere.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her