*

USA

Tidligere NFL-stjerne kendt skyldig i overlagt mord

Aaron Hernandez er blevet idømt livstid i højtprofileret drabssag.

25-årige Aaron Hernandez satte sig ned umiddelbart efter, en jury havde kendt ham skyldig i overlagt mord. Foto: Dominick Reuter/AP
USA

Los Angeles

Mandag 27. august 2012 blev det offentliggjort, at NFL-storholdet New England Patriots havde forlænget kontrakten med den blot 22-årige angrebsspiller Aaron Hernandez med fem år. En kontrakt, der potentielt kunne indbringe Hernandez omkring 280 millioner danske kroner.

Den unge spiller havde sæsonen forinden været med til at sikre holdet fra Massachusetts et divisionsmesterskab og en plads i den eftertragtede Super Bowl-finale, som holdet tabte. Der tegnede sig med andre ord en lys fremtid for Aaron Hernandez.

Næsten et år senere, nærmere bestemt onsdag 22. august 2013, gik den nu 23-årige stjerne fra at være en feteret football-spiller til at være mordtiltalt efter en storjury besluttede, at der skulle rejses tiltale mod Hernandez i en sag om drabet på en 27-årig mand.

NFL-stjerne anklaget for drab

Onsdag eftermiddag dansk tid faldt dommen i sagen. Aaron Hernandez blev af en jury fundet skyldig i overlagt mord og idømt livstid i fængsel uden mulighed for prøveløsladelse.

Sagen drejede sig om drabet på den 27-årige Odin Lloyd. Lloyd var gartner og semi-professionel football-spiller. Han kendte Aaron Hernandez gennem sin kæreste, som var svigerinde til den daværende NFL-stjerne.

Odin Lloyd blev 17. juni 2013 fundet dræbt i en industripark ikke langt fra Aaron Hernandez' hjem i byen North Attleborough. Han var blevet skudt seks gange af sin gerningsmand.

Under retssagen mod Aaron Hernandez har anklagemyndigheden ikke været i stand til at frembringe et egentligt motiv til, hvorfor den fallerede football-stjerne ville dræbe sin ven. De havde dog to dage forinden drabet været i skænderi på en natklub.

Ifølge nyhedsbureauet AP mente anklagemyndigheden, at motivet kunne være, at Odin Lloyd vidste for meget om Aaron Hernandez' involvering i en anden drabssag, men det blev af dommeren vurderet til at være for spekulativt til, at det kunne indgå i sagen.

Beviser for, at Aaron Hernandez var sammen med Odin Lloyd og to andre venner natten til 17. juni 2013, hvor mordet fandt sted, har der dog været rigeligt af. Overvågningbilleder fra Hernandez' hus, vidneudsagn samt udskrifter fra mobiltelefoner satte de to sammen på gerningsnatten.

Aaron Hernandez' mor og forlovede var stærkt berørte, efter kendelsen var blevet læst højt Foto: Dominick Reuter/AP
Og netop udskrifterne fra de involveredes mobiltelefoner har været med til at fælde Aaron Hernandez. For selvom anklagemyndigheden ikke kunne finde et motiv, så var Odin Lloyd tilsyneladende ikke tvivl om, hvad der kunne blive udfaldet af mødet med Hernandez den nat i juni.

Lloyd blev kl. 02:30 hentet ved sit hjem af Aaron Hernandez og hans to venner Ernest Wallace og Carlos Ortiz. Han skrev efterfølgende en sms-besked til sin søster:

"Så du, hvem jeg var sammen med?" skrev han. Da søsteren svarede, at det gjorde hun ikke, skrev Odin Lloyd til hende igen.

"NFL" og lidt senere: "Bare så du ved det."

Skænderiet på natklubben to dage forinden havde angiveligt drejet sig om, at Odin Lloyd havde været i samtale med bandemedlemmer, som Aaron Hernandez havde et udestående med. Det har været anklagemyndighedens påstand, at den i dag 25-årige tidligere NFL-stjerne har haft kontakter til bandemiljøet selv samtidig med, at han var feteret stjerne.

Kryptiske sms’er fældede stjerne

På overvågningsbilleder fra Aaron Hernandez' hus kan han ses holde et våben i hånden 10 minutter efter, at Odin Lloyd blev skudt.

Odin Lloyd blev 27 år og blev fundet skudt i en industripark i juni 2013. Foto: AP
Hernandez har gennem hele sagen bedyret sin uskyld, og forsvaret har i stedet forsøgt at skyde skylden på Ernest Wallace og Carlos Ortiz. Forsvaret erkendte, ifølge AP, først under de afsluttende bemærkninger, at Aaron Hernandez overhovedet skullet have været til stede under drabet, men sagde, at klienten blot uforvarende var blevet vidne til en chokerende forbrydelse.

Ernest Wallace og Carlos Ortiz skal for retten i sagen på et senere tidspunkt.

Mordanklaget NFL-stjerne efterforskes for dobbeltmord

Sagen om drabet på Odin Lloyd er ikke den eneste drabssag, som Aaron Hernandez står anklaget for. Han står således også tiltalt for at være involveret i drabet på to personer uden for en natklub i Boston i 2012. Her står Aaron Hernandez tiltalt for at have skudt de to, da han kørte forbi natklubben, efter han havde været i skænderi med de to over en spildt drink.

Det tog juryen i sagen om drabet på Odin Lloyd syv dage at komme frem til, at Aaron Hernandez var skyldig i overlagt mord. I Massachusetts betyder det automatisk, at den tiltalte bliver idømt livstid uden mulighed for prøveløsladelse, men det betyder også, at sagen automatisk appelleres til statens Højesteret.

Her vil sagen således gå sin gang endnu en gang på et senere tidspunkt.         

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Israel efterlyser opbakning fra EU

Hvis Iran fortsætter med at etablere sig militært, bliver situationen eksplosiv, lyder budskabet fra Israel. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, mødes mandag med EU’s udenrigs- og udviklingsministre i Bruxelles.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her