*

USA

Dna-teknik skal afsløre hundeejere

Selskab i USA har oprettet dna-register, som kan spore dem, der ikke rydder op efter deres dyr.

Joe Gillmer havde et problem med hunde eller rettere deres ejere i sin ejerforening i en forstad til den amerikanske regeringsby, Washington D. C., hvor der ofte lå efterladenskaber fra dyrene i den nye forening med 368 ejerlejligheder.

- Der var mindst 60 hunde i området, så hvordan finder man frem til de skyldige? Skulle vi sætte 13 overvågningskameraer op for flere hundred tusinde kroner? Vi fik i stedet hjælp fra en bioteknologisk virksomhed, der sporer de skyldige via et dna-register, siger han til Washington Post.

- Når efterladenskaber fra dyrene bliver fundet på uhensigtsmæssige steder, bliver der fremover sendt bevismateriale til et laboratorium i Tennessee, siger Gillmer, der er med i ledelsen af ejerforeningen i Washington-forstaden.

Han er tilfreds med den nye ordning, som har eksisteret et år.

- Hidtil er det dog kun sket en gang, at det har været nødvendigt at sende prøver til laboratoriet, siger han til den amerikanske avis.

Selskabet Pooprints har siden 2010 samlet 30.000 hunde i dets DNA-register. Kunderne er først og fremmest ejerforeninger og boligselskaber, som er indstillet på at give bøder til hundeejere, der ikke overholder reglerne.

Det er planen at åbne filialer af selskabet i Storbritannien, og der er kommet forespørgsler fra flere andre lande i Europa.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her