*

USA

Obama er dybt skuffet over Ferguson-uroligheder

Nationalgarden får forstærkninger, og præsidenten er skuffet over demonstranterne, der satte ild i gaden.

USA's præsident, Barack Obama, opfordrede til fredelige demonstrationer forud for, at en jury besluttede, at en hvid politibetjent ikke skulle retsforfølges for at have skudt og dræbt en sort teenager i Ferguson i delstaten Missouri.

Derfor er Obama dybt skuffet og bekymret over, at St. Louis-forstaden natten til tirsdag blev rystet af de hidtil mest voldsomme optøjer i kølvandet på juryens kendelse, da demonstranterne ignorerede præsidentens appel.

- Vi er alle dybt bekymrede, skuffede og bekymret for volden, enhver form for vold, og det er derfor, at præsidenten gik ud og talte om det i aftes.

- Igen vil jeg minde om, at størstedelen af demonstrationerne i Missouri og rundt om i landet var fredelige og konstruktive, siger talsmand for Det Hvide Hus Eric Schultz.

Obama blev forsinket på sin rejse til Chicago, da han i Det Hvide Hus i Washington blev orienteret om situationen af sin afgående justitsminister Eric Holder.

Hen ad tirsdag morgen lokal tid sagde politiet, at ingen var blevet dræbt, men 61 personer var anholdt.

Flere hundrede mand fra Nationalgarden bliver nu sat ind af Missouris guvernør Jay Nixon for at håndtere situationen efter en nat med plyndringer og adskillige ødelagte forretninger, hvilket guvernøren kalder "hjerteskærende".

- Menneskeliv og fast ejendom skal beskyttes. Dette lokalsamfund fortjener at få fred, siger Nixon på en pressekonference, hvor han fortæller, at de 700 mand fra Nationalgarden, der allerede er på gaderne, nu får forstærkning, så antallet kommer op på omkring 2200.

9. august blev den 18-årige sorte teenager Michael Brown skudt og dræbt af den hvide politimand Darren Wilson i Ferguson, en forstad til St. Louis i Missouri.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
International lige nu

Foto: Antik sport giver håb i Indien

I Indien udvikler det det moderne samfund sig med hastige skridt, og mange af de gamle traditioner bliver glemt. En af dem er den 2000 år gamle kushti wrestling, men for mange fattige familier giver den antikke sport et glimt af håb om en fremtid.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her