USA

Osama bin Ladens drabsmand vil stå frem på tv

I en tv-dokumentar vil en Navy Seal-soldat fortælle om al-Qaeda-lederens sidste minutter og død.

Osama bin Laden, grundlæggeren af al-Qaeda og hjernen bag angrebet på USA 11. september 2001, blev dræbt 2. maj 2011 i en hemmelig aktion udført af elitesoldater fra US Navy Seals. Arkivfoto: RODRIGO ABD

Bin Laden befandt sig i et muromkranset hus i garnisonsbyen Abbottabad i Pakistan. Anonymous
Den amerikanske elitesoldat, der i 2011 skød og dræbte verdens dengang mest eftersøgte mand, Osama bin Laden, vil i en ny tv-dokumentar stå frem og afsløre sin identitet, oplyser tv-stationen Fox News, der sender dokumentaren næste måned.

I "The Man Who Killed Osama bin Laden" (Manden der slog Osama bin Laden ihjel, red.), som er titlen på udsendelsen, vil soldaten, der var en del af den amerikanske flådes specialenhed Navy Seals Team Six, fortælle om sin rolle i missionen.

Navy Seal-soldaten "vil dele sin historie om at være en del af USA's elitekorps og forklare sin involvering i Operation Neptune Spear; missionen, der dræbte bin Laden", skriver Fox News i en pressemeddelelse.

- Der vil komme detaljer, som aldrig før har været fremme heriblandt soldatens oplevelse med at konfrontere bin Laden, hans beskrivelse af terrorlederens sidste øjeblikke såvel som hvad der skete, da Bin Laden tog sit sidste åndedrag, hedder det videre.

Osama bin Laden, grundlæggeren af al-Qaeda og hjernen bag angrebet på USA 11. september 2001, blev dræbt 2. maj 2011 i en hemmelig aktion udført af elitesoldater fra US Navy Seal.

Bin Laden befandt sig i et muromkranset hus i garnisonsbyen Abbottabad i Pakistan, men ved hjælp af blandt andet specialhelikoptere lykkedes det amerikanere at udføre aktionen i stort set hemmelighed.

Liget af Osama bin Laden blev efterfølgende kastet i havet.

Operationen var på forhånd blevet godkendt af USA's præsident, Barack Obama, efter at efterretningstjenesten CIA havde sporet sig frem til Bin Ladens gemmested.

Tv-dokumentaren vil blive sendt i to afsnit 11. og 12. november, oplyser Fox News.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her