High school-knivstikker ønskede at dø

Elever beskriver den 16-årige anholdte som stille og genert. Politiet står uden motiv.

Artiklens øverste billede
Den 16-årige Alex Hribal bliver ført væk af politiet. Han risikerer flere årtiers fængsel for fire mordforsøg.

Det var en 16-årig elev, der onsdag morgen blev varetægtsfængslet sigtet for at stikke 21 elever og en sikkerhedsvagt ned med kniv på en high school i Pennsylvania, USA. Fem personer kom alvorligt til skade.

Elever på  Franklin Regional High School i Murryville beskriver over for nyhedsbureauet AP den 16-årige som stille og genert, og ingen af dem havde set indikationer på, at han skulle være voldelig.

Forsvarsadvokaten Patrick Thomassey uddybede over for WTAE-TV:

"Han er ikke en enspænder. Han vil ikke blive beskrevet som en tosse eller noget i den stil. Han var vellidt, og han kommer fra en god familie," sagde han.

Ingen omkom ved massakren. Men en dreng måtte i respirator, da kniven gennemborede hans lever, mens hjertet og hovedpulsåren var millimeter fra at blive ramt.

Onsdag aften blev teenageren så anklaget for fire forsøg på manddrab og 21 tilfælde af grov vold. Eleven blev fængslet uden mulighed for kaution, og myndighederne oplyser, at den 16-årige vil blive retsforfulgt som en voksen. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ønskede at dø

Der er indtil videre ikke dukket et motiv for angrebet op. Politiet undersøger blandt andet et truende telefonopkald mellem den 16-årige og en anden elev aftenen inden knivangrebet.

FBI besøgte desuden den anholdtes hjem, som ifølge lokale medier fjernede mindst en computer.

Ved en kort høring onsdag gav den 16-årige elev udtryk for, at han ikke længere ønskede at leve, og forsvarsadvokaten Patrick Thomassey bad ved høringen om at få den unge mand mentalundersøgt.

Torsdag blev forsvarsadvokaten interviewet af radiostation ABC, hvor han sagde følgende:

"Lige nu er han forvirret, bange og deprimeret. I løbet af de kommende dage vil vi prøve at finde ud af, hvad pokker der skete. Jeg tror, han forstår, hvad han har gjort. Men jeg tror ikke, han har indset, hvor alvorligt sårede, ofrene er," sagde Patrick Thomassey til ABC.

Han fortalte samtidig, at han vil forsøge at bygge sit forsvar på den 16-åriges mentale tilstand. Hvis han bliver dømt som en voksen, kan han se frem til flere årtiers fængsel.

Troede, det var nævekamp

Nate Moore, en elev, der befandt sig på skolen, mens knivstikkeriet fandt sted, genfortalte sin oplevelse til nyhedsbureauet AP.

Kort før klokken ringede ind til time, var gangene fyldt med elever, der stod ved deres skabe eller snakkede med vennerne. Nate Moore kom gående mod sit klasseværelse, da han så en skolekammerat blive angrebet få meter foran ham.

Nate Moore troede, det var begyndelsen på en nævekamp, og han gik mod dem for at skille dem ad. Angriberen brugte dog ikke næverne, men stak i stedet en kniv i maven på sit offer. Han nåede også at skære Nate Moore i ansigtet, inden han stak i løb ned ad gangen.

Her slutter Nate Moores beretning. Men vi ved fra myndighedernes oplysninger, at den 16-årige mand efterfølgende stak og skar en række andre elever, indtil en af skolens medarbejdere fik tacklet og stoppet den knivvæbnede elev.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen