Annonce
USA

Maskingeværet ligger klar i bilen

USA’s forfatning sikrer retten til at bære våben. Det tages bogstaveligt ikke mindst i byen Rifle i Colorado.

Patronhylstre flyver om ørerne, når Edward Wilks trykker den af på sin M4 fuldautomatiske riffel med lyddæmper. Foto: Casper Dalhoff

Rifle, Colorado

På bagsmækken af Edward Wilks sorte Ford Durango mødes medbilister med følgende opmuntring: "Hold 100 meters afstand, eller du vil blive skudt."

Selvfølgelig er det ment som en spøg, men et godt råd til alle rejsende i USA er dog altid at optræde høfligt, for rigtig mange amerikanere er bevæbnet til tænderne.

Maskingevær i bilen

Edward Wilks ejer våbenbutikken i Rifle og har et maskingevær liggende klar til brug i midterkonsollen i sin bil. Samtidig bærer han normalt en pistol i bæltet og en anden skjult i en lomme.

"Jeg giver mine børn en riffel, når de fylder tre. Og når de fylder fire, lærer jeg dem at skyde," fortæller den 41-årige far til fire og tidligere politibetjent, der mener, at massakrer som den under premieren af Batman-filmen for nylig aldrig ville være sket, hvis flere var bevæbnet.

Vil stemme på Romney

6. november vil Edward Wilks stemme på republikaneren Mitt Romney, bl.a. fordi han frygter, at præsident Barack Obama vil bruge en anden præsidentperiode til at stramme våbenlovgivningen.

Våben har dog ikke været noget vigtigt tema i valgkampen. Meningsmålinger viser, at et flertal af amerikanere støtter en næsten ubegrænset frihed til at købe og bære våben.

-----------

Læs mere i Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Få digital adgang til artiklerne. Find det abonnement, der passer dig bedst: Klik her

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her