Obama i gang med Mellemøst-diplomati

På sin første fulde dag i embedet som USA's præsident tog Barack Obama hul på Mellemøst-diplomatiet, og han gjorde klar til at give besked om, at Guantanamo skal lukkes inden et år.

Artiklens øverste billede
Obama skulle angiveligt have bedt, den tidligere kongresmand og mægler i konflikten i Nordirland, George Mitchell om at blive hans særlige udsending i Mellemøsten. Foto: Richard Drew/AP

Som en klar kontrast til forgængeren, George W. Bush, der ventede flere år, tog Obama tyrene ved hornene og ringende rundt til arabiske ledere for at love et "aktivt engagement" i konflikten melle Israel og Palæstina. Han gav også tilsagn om, at han vil hjælpe med til at fastholde våbenhvilen i Gaza.

- Han gav et løfte om, at USA vil påtage sig sin del for at gøre disse anstrengelser til en succes, han vil arbejde tæt sammen med det internationale samfund og disse parter i takt med, at de lever op til deres ansvar, sagde den nye talsmand i Det Hvide Hus, Robert Gibbs.

Obama har bedt, den tidligere kongresmand og mægler i konflikten i Nordirland, George Mitchell om at blive hans særlige udsending i Mellemøsten, oplyser en kilde tæt på den Obama-regering til nyhedsbureauet AFP.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen