Fly nødlandede i New York-flod

Fugle kan være årsagen til, at et fly med flere end 100 passagerer er nødlandet på Hudson River i New York. jp.dk's reporter er på stedet.

Artiklens øverste billede
Foto: AP

Flyet havde netop forladt La Guardia-lufthavnen i New York, da der lød et "brag". Det oplyser vidner, der så det store flys pludselig kursændring, til amerikanske medier

Flyet er fra US Airways og var på vej til Charlotte i North Carolina, og ifølge amerikanske kilder var der 148 passagerer og fem eller seks besætningsmedlemmer om bord.

"Alle har fået sådan et ryk tilbage til 11. september. New York er i total beredskab," siger Kaare Sørensen, der er jp.dk's korrespondent i New York.

Flyet nødlandede på den iskolde Hudson-flod, og alle passagererne blev reddet i sikkerhed. Flere modtager efter sigende behandling for frostskader på byens hospitaler.

Ingen terror

En betjent har til CNN fortalt, at flyets pilot alarmerede lufthavnen om den forestående nødlanding. Piloten skulle have sagt, at en eller flere fugle var blevet suget ind i flyets motorer.

"Forbered jer på nødlanding," nåede kaptajnen at sige til passagererne over samtaleanlægget.

Derefter landede flyet tilsyneladende på Hudson River nær Manhattan, New York City.

"Det føltes som en bilulykke. Hele flyet rystede," fortæller Roberto, der slap af ud flyet efter cirka et minut på vandet.

"Det er det vildeste, jeg nogensinde har oplevet. Jeg tænkte, at det var terrorangreb, da jeg så flyet komme ned," siger et andet vidne, som kørte i sin bil.

Bugseret ind til kajen

Flyet er omkring klokken 23.15 dansk tid blevet bugseret ind til et havneområde på Manhattans vestside.

Overalt er stærkt bevæbnede betjente, der forsørger at afspærre området.

"Piloten var en helt," siger en ældre mand til jp.dk's reporter på stedet.

"Tænk, hvis flyet havde ramt Manhattan. Det ville være 11. september igen".

Lige nu arbejder personalet på at fastholde flyet ved at binde det fast til to store træer.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen