Død mands sidste lodseddel gav 55 mio.

<p>79-årig amerikansk fabriksarbejder købte lotteriseddel med kæmpegevinst få timer før han døde af et hjertetilfælde.</p>

Artiklens øverste billede
En 79-årig amerikaner nåede at købe sit livs lotteriseddel få timer inden han døde. Foto: colourbox.com

Donald Peters kunne ikke vide, at han var på vej til at sikre sin hustru gennem 59 år og resten af familien økonomisk for resten af livet, da han den 1. november gik ind i en 7-Eleven-kiosk i sin hjemstat Connecticut og købte en lotteriseddel.

Det havde han og hustruen Charlotte gjort i henved 20 år uden det store held, men denne gang var der gevinst. Endda den helt store. 55 mio. kr. lød beløbet på, men det vidste Donald Peters ikke noget om, da han få timer senere faldt om under havearbejde i baghaven og udåndede.

Lotterisedler næsten glemt

Heller ikke hustruen skænkede lotterisedlerne fra Connecticuts officielle lotteri nogen opmærksomhed. Hun lagde dem til side og glemte dem efterhånden i sorgen og turbulensen efter tabet af ægtemanden. Først da trækningen fandt sted den 2. december, fik hun tjekket tallene og opdagede, at hendes mand i stilhed havde gjort hende til mangemillionær.

"Jeg er lammet," siger den 78-årige enke til nyhedsbureauet AP, da hun fik overbragt nyheden af ansatte fra lotterispillets hovedkvarter i byen Rocky Hill.

"Jeg havde et ærinde hos købmanden og fik tallene tjekket, og så fortalte de mig, at jeg havde vundet," siger Charlotte Peters, som først troede at hun havde vundet 6 mio. dollars (ca. 33 mio. kr.).

Senere blev vinderbeløbet ændret til 10 mio. dollars (55 mio. kr.), og fru Peters har nu 60 dage til at afgøre, om hun vil have gevinsten udbetalt 33 mio. kr. efter skat i ét beløb eller foretrække at få 2,6 mio. kr. hvert år i de næste 21 år.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen