Dødsdømt: Jeg er for fed til at dø

<p>En 41-årig dødsdømt amerikansk mand mener ikke, at det er muligt for giftsprøjten at finde vej til hans blodårer.</p>

Artiklens øverste billede
Den 120 kilo tunge Richard Cooey er dømt for voldtægt og mordFoto: Haraz Ghanbari/AP

Tiden er ved at rinde ud for den dødsdømte amerikaner Richard Cooey, hvis henrettelse er sat til at finde sted 14. oktober. Men nu håber den dødsdømte at have fundet sin udvej.

Cooey mener nemlig selv, at han er for fed til at blive henrettet. Det skulle ganske enkelt ikke være muligt at finde en blodåre, hvor giften kan sprøjtes ind, på den 120 kilo tunge herre.

Den 41-årige, der sidder på dødsgangen i Ohio, har nu sat sine advokater på sagen, og han sætter sin fulde lid til, at de kan overbevise retssystemet om, at han grundet sin overvægt ikke kan henrettes med en giftsprøjte.

Richard Cooey tager desuden medicinproduktet Topamax mod migræne, og netop dette produkt skulle angiveligt kunne påvirke det stof, der skal bedøve den henrettede, inden den dødbringende gift virker.

Derfor mener advokaterne, at henrettelsen bør afblæses.

”Alle eksperter er enige om, at henrettelsen vil blive forfærdelig smertefuld, hvis det bedøvende stof ikke virker,” siger Cooeys forsvarer, Kelly Culshaw Schneider.

Richard Cooey er dømt til døden for at have myrdet og voldtaget to unge kvinder i 1986.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen