Orkanen Bertha taber pusten

<p>Orkanen Bertha nærmer sig Bermuda. Fly er blevet aflyst, og farlige strømforhold koster liv på den amerikanske østkyst.</p>

Artiklens øverste billede

Aflyste fly og farlige strømforhold er indtil videre konsekvensen af orkanen Bertha, der nu truer med at ramme Bermuda-øerne med regn og kraftig vind i løbet af 24 timer.

Bertha, der den 7. juli blev udnævnt til årets første orkan og siden har taget til i styrke, mistede søndag noget af pusten og klassificeres nu som en tropisk storm med vindstød på omkring 100 km/t.

Koldere havvand har dæmpet stormen, der dog stadig skaber problemer i det vestlige Atlanterhav. Det amerikanske orkancenter følger stormen tæt.

Svømmere druknet

Bertha har skabt høje bølger og en farlig tværstrøm på Bermudas sydkyst og hele vejen op langs den amerikanske østkyst. Så nordligt som i staten New Jersey får stormen skyld for tre svømmeres liv. Det oplyser nyhedsbureuaet Associated Press.

En mand druknede, mens en anden er meldt savnet, efter at de lørdag aften svømmede ved Wildwood Beach, hvor tværstrømmen, der er en kraftigt fralandsstrøm, trak svømmerne til havs.

På Bermuda bliver de ansatte sendt hjem fra arbejde med middagstid mandag, og overalt på øen er indbyggerne begyndt at sikre vinduer og løse genstande som forebyggelse mod stormens hærgen.

Fly aflyst

Bertha har bevæget sig langsomt mod nordvest med blot seks km/t, men ifølge det amerikanske orkancenter tager farten til i løbet af mandag og tirsdag.

JetBlue har aflyst flyafgange mellem Bermuda og det amerikanske fastland, og American Airlines har allerede fløjet selskabets passagerer væk fra øen.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen