• For abonnenter

Et år efter kupforsøget lurer frygten for, at det kun var begyndelsen – Trump pisker i rørte vande

Ét år efter, at indædte Trump-støtter angreb Kongressen i USA og afbrød en formel godkendelse af den nyvalgte Joe Biden til ny præsident, er der frygt for, at noget lignende kan ske igen. En ekspert peger på, at USA styrer mod en ny slags borgerkrig.

Artiklens øverste billede
Flere tusinde Trump-støtter angreb Kongressen den 6. januar 2021, efter at daværende præsident Donald Trump havde bedt dem om at marchere til Kongressen og »slås som ind i helvede« med det argument, at han havde fået frastjålet præsidentposten ved valgsvindel. Foto: Leah Millis/Ritzau Scanpix

Pøbelen bankede løs på betjente med stave, smadrede tv-folks kameraer og buldrede ned ad gangene i Kongressen med slagordene »Hæng Mike Pence«. For Donald Trump havde stemplet sin vicepræsident som en forræder, da han nægtede at stoppe Kongressens formelle godkendelse af Joe Biden som ny præsident.

Aldrig havde verden set noget lignende. Mindst syv mennesker døde i forbindelse med kupforsøget den 6. januar 2021, dusinvis af andre blev såret, og endnu hundreder er i dag traumatiserede. Men et år efter det værste angreb på USA’s demokrati i moderne tid lurer frygten for, at det blot var begyndelsen.

FBI fry

Andre læser

Mest læste

Del artiklen