Inde på patruljevognens bagsæde gav betjente hende et skud peberspray

En gruppe på i alt syv betjente kunne ikke få en niårig pige til at gøre, som de sagde, og så ingen anden udvej end at sprøjte hende i synet med peberspray. Det er ikke første gang, at politiafdelingen vækker opsigt.

Artiklens øverste billede
På dette billede fra videoen kan man se den kvindelige betjent, der ender med at bruge sin peberspray mod den ni-årige pige i håndjern. Foto: Rochester Police Department/REUTERS.

Det er ikke, fordi endnu en potentiel skandalesag var lige det politichefen ved politiet i Rochester i staten New York, USA, stod og sukkede efter.

Ikke desto mindre er det præcis det, betjente præsterede fredag i sidste uge.

På et videoklip, som politiet i Rochester selv har offentliggjort på Youtube, kan man via et af betjentenes kropskameraer se, hvordan de behandler en ni-årig pige ganske hårdhændet. Det skriver The Guardian.

Politiet var blevet kaldt ud til uro i pigens husstand. Mens pigen bliver fastholdt og ført hen til en patruljevogn, græder hun og skriger hysterisk efter sin far. Efter at være blevet lagt i håndjern bliver hun tvunget ind på bagsædet af politibilen, hvor en betjent beder hende sætte sig op.

»Nej,« skriger pigen, hvortil betjenten svarer: »Du opfører dig som et barn!«.

»Jeg er et barn,« råber pigen tilbage og fortsætter med at råbe, at hun vil have sin far. En kvindelig betjent forsøger flere gange at få hende til at lytte ved at love, at hun vil hente pigens far - dog uden held.

Efter gentagne forsøg på at få pigen til at rette sig op og sætte sig helt ind i bilen, hvorunder hun oprevet påpeger, at hendes »dårlige arm« gør ondt, mister en af betjentene tålmodigheden med hende og siger:

»Bare giv hende en med sprayen.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Den kvindelige betjent, der forsøgte sig med løftet om at hente pigens far, finder sin peberspray frem, ryster den et par gange, og sprøjter den ni-årige pige i synet.

Pigen skriger endnu højere end før og råber: »Tør mine øjne, jeg beder jer, tør mine øjne, stop«. Kort efter lukker den kvindelige betjent døren til bagsædet, og klippet slutter.

På videoen kan man se, at der er mindst syv betjente til stede.

Samme politistyrke blev for måneder siden sat under lup på grund af en anden sag om proportionerne i betjentenes arbejdsmetoder.

Daniel Prude, en 41-årige psykisk syg, sort mand døde i marts 2020 af kvælning, efter betjente fra politiet i Rochester trak en hætte over hans hoved og pressede det ned mod fortovet i to minutter.

Seks måneder efter hans død offentliggjorde politiet en videooptagelse af forløbet, hvilket udløste landsdækkende protestaktioner mod politivold. Daniel Prudes familie sagsøgte Rochester by, og den daværende politichef blev fyret.

Sagen om den ni-årige pige er stadig så frisk, at der ikke er blevet draget konsekvenser endnu. Politiet har forklaret, at betjentene havde fået at vide, at pigen havde udtrykt, at hun ville tage sit eget og sin mors liv. Da hun forsøgte at flygte fra politiet, besluttede betjentene at fange hende og køre hende på hospitalet, men hun nægtede at sætte sig ind i politibilen.

»Det ser ikke ud, som om hun modsætter sig betjentene, hun modsatte sig det at blive tilbageholdt for at blive bragt til hospitalet,« har den næstkommanderende ved Rochester politi, Andre Anderson, sagt til amerikanske medier.

Politichef Cynthia Herriott-Sullivan har udtrykt kritik af betjentenes handlinger:

»Jeg skal ikke stå her og sige, at det er helt i orden, at man bruger peberspray mod en ni-årig. Vi kommer til at gøre det, vi skal, for at sikre os, at ting som disse ikke sker,« har hun sagt.

Også byens borgmester har taget afstand og sagt, at »det ikke er noget, man har lyst til at se«:

»Jeg er dybt bekymret over den hårdhændede behandling mod et barn i håndjern, som er i vildrede og åbentlyst følelsesmæssigt påvirket,« lyder reaktionen fra borgmester i Rochester, Lovely Warren.

Fra betjentenes fagforening er der imidlertid støtte til håndteringen af pigen.

»Betjenten tog en beslutning om en handling, som han mente, var den bedste. Hun kom ikke noget til. Hvis de var blevet nødt til at gå et skridt videre og anvende mere magt, ville der have været god sandsynlighed for, at hun var blevet skadet værre,« har Mike Mazzeo, formand for politifagforeningens afdelinge i Rochester, sagt.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.