Endnu et migrantbarn er omkommet i USA's varetægt

En 16-årig dreng fra Guatemala blev mandag morgen fundet livløs på en grænsepost i Texas ved grænsen til Mexico.

Artiklens øverste billede
Migranter søger om asyl i El Paso, Texas. I sidste uge døde en toårig dreng, ligeledes fra Guatemala, på et hospital i El Paso efter at have pådraget sig en lungebetændelse. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP

En 16-årig guatemalansk dreng er mandag morgen fundet død i Hidalgo i Texas ved grænsen til Mexico.

Drengen blev i sidste uge pågrebet af de amerikanske grænsevagter og sendt til grænseposten Weslaco. Her ventede han på at blive sendt til et flygtningecenter. Han var således i de amerikanske grænsevagters varetægt, da han blev fundet, oplyser USA's grænsepoliti, CBP, i en pressemeddelelse.

»Mændene og kvinderne i USA's told- og grænsepoliti er bedrøvede over det tragiske tab af den unge mand, og vores kondolencer går til hans familie,« lyder det i meddelelsen.

Dødsårsagen er endnu ikke fastslået. Der er mandag igangsat en undersøgelse af dødsfaldet, som er det femte dødsfald blandt mindreårige på grænsen mellem USA og Mexico i det seneste halve år.

I sidste uge døde en toårig dreng, ligeledes fra Guatemala, på et hospital i El Paso i Texas efter at have pådraget sig en lungebetændelse. Drengen var dog ikke i grænsepolitiets varetægt, da han døde.

Det var to andre børn derimod. En syvårig og en otteårig døde i december sidste år af infektioner, mens de var i amerikansk varetægt. Den otteårige blev i første omgang indlagt, men sendt hjem fra hospitalet igen med besked om, at det bare var en forkølelse. Drengen døde senere samme dag.

I tilfældet med den syvårige pige viste den efterfølgende obduktion, at pigen havde bakterien streptokokker i kroppen, og at dødsfaldet »kunne være undgået«.

I april døde en 16-årig guatemalsk dreng efter at have krydset grænsen til USA. Han forlod Guatemala i begyndelsen af april, fordi der var langvarig tørke, og familien ikke kunne skaffe penge nok til mad. Han blev indlagt kort tid efter, at han ankom til USA og døde af en infektion på et børnehospital, to uger efter at han krydsede grænsen.

Drengens historie blev fortalt af CNN efter hans død.

Dødsfaldene har ført til voldsom kritik fra organisationer og politikere såvel som skærpet opsyn med migranternes sundhedsmæssige tilstand og regelmæssige helbredstjek af de mindreårige.

Der er ifølge de amerikanske myndigheder »iværksat grundige undersøgelser« af alle migrantdødsfald, som er sket i USA's varetægt.

»CPB værner om sundheden, sikkerheden og human behandling af alle i vores varetægt,« skriver grænsepolitiet i pressemeddelelsen.

USA's præsident Donald Trump har anklaget Demokraterne og partiets »ynkelige indvandringspolitik« for at være skyld i de omtalte dødsfald ved USA's sydlige grænse.

»Hvis vi havde en mur, ville de ikke engang forsøge,« skrev han i december på Twitter.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen