Annonce
USA

SpaceX har solgt verdens første private tur rundt om Månen

En privatperson har skrevet kontrakt med den amerikanske rumfartsvirksomhed om en tur rundt om Månen.

SpaceX blev skabt i 2002 af Elon Musk med det langsigtede formål at gøre det muligt for mennesker at leve på andre planeter. Foto: John Raoux/AP

Rumfartsvirksomheden SpaceX har torsdag præsenteret en ny plan for rumturisme.

Således vil SpaceX, der tilhører den amerikanske iværksætter Elon Musk, sende en turist en tur rundt om Månen på sin Big Falcon Rocket (BFR). Raketten er designet til at transportere folk langt ud i rummet.

- SpaceX har skrevet kontrakt med verdens første private passager, som skal flyve rundt om Månen om bord på vores BFR, skriver SpaceX på Twitter.

- Dette er et vigtigt skridt mod at give adgang til almindelige mennesker, som drømmer om at rejse ud i rummet, tilføjes det.

Allerede i februar sidste år meddelte milliardæren Elon Musk, at han ville flyve turister rundt om Månen i 2018. Dengang lød meldingen, at der var tale om to turister.

- Vi er glade for at kunne annoncere, at SpaceX er blevet kontaktet af to privatpersoner for at flyve dem på en tur rundt om Månen næste år.

- De har allerede betalt en betydelig sum penge for at lave en månemission, skrev SpaceX på sin hjemmeside dengang.

Rusland har tidligere sendt privatpersoner ud i rummet, nærmere bestemt til Den Internationale Rumstation, ISS. Ifølge CNN betalte privatpersonerne op mod 20 millioner dollar - 130 millioner kroner - for turen.

Hvad SpaceX tager for en tur rundt om Månen vides ikke.

SpaceX blev skabt i 2002 af Elon Musk med det langsigtede formål at gøre det muligt for mennesker at leve på andre planeter. SpaceX har over 4000 medarbejdere og har gennemført en stribe succesfulde missioner i rummet.

Selskabet fik en del negativ opmærksomhed i 2016, da en af dets raketter styrtede ned oven på den affyringsplatform, den var lettet fra kort forinden.

Elon Musk er bedst kendt for sit ejerskab af elbilproducenten Tesla.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her