Annonce
USA

Trump: Justitsministeriet bør undersøge anonym kronikør

Præsidenten mener, at justitsminister Jeff Sessions bør tage affære i sagen om New York Times-kronikken.

USA's præsident vil blande Justitsministeriet ind i kronik-sag. Foto: Evan Vucci/AP

Donald Trump vil have Justitsministeriet til at indlede en formel undersøgelse, så den anonyme kritiker fra en New York Times-kronik kan blive fundet.

Det siger præsidenten fredag til journalister om bord på Air Force One, rapporterer nyhedsbureauet AP.

Sprogbrug kan give ledetråde om Trump-kroniks forfatter

Præsidenten mener, at det er et spørgsmål om »nationens sikkerhed« at finde ud af, hvem der skrev kronikken. Samtidig vil han ikke udelukke at skride til handling mod New York Times.

»Vi får se, jeg er ved at kigge på det,« siger Donald Trump.

Efter at en opsigtsvækkende, anonym kronik om Donald Trump onsdag blev bragt i The New York Times, har et af de mest diskuterede spørgsmål været, hvem der kunne være personen bag.

JP mener: Kuppet i Det Hvide Hus

I kronikken fortæller en anonym embedsmand eller en anden ikke nærmere defineret person fra Det Hvide Hus, at mange er så trætte af præsidentens manglende evne til at lede landet, at man overvejer at vælte ham.

Præsidenten er ustabil og ude af stand til at være regeringsleder, lyder den svidende kritik i kronikken, som Donald Trump har reageret kraftigt på.

Anonym Trump-medarbejder: Der hviskes i krogene om at afsætte præsidenten

Donald Trump har flere gange kritiseret kronikken og New York Times for at bringe den.

»Vil de 'undersøgende' journalister på New York Times ikke begynde at undersøge sig selv? Hvem er den anonyme skribent?,« spurgte præsidenten fredag morgen på Twitter.

Avisens debatredaktion ved dog efter alt at dømme, hvem skribenten er, men har valgt at give hende eller ham anonymitet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her