Annonce
USA

USA sigter nordkoreaner for virus og Sony-angreb

Angrebene omfatter WannaCry 2.0-virusset, som ramte over 200.000 computere i 150 lande.

USA

De amerikanske myndigheder sigter en nordkoreansk programmør, som anklages for at have stået bag nogle af de største hackerangreb nogensinde.

Angrebene omfatter WannaCry 2.0-virusset, som ramte over 200.000 computere i 150 lande, samt hackerangrebet mod Sony Pictures i 2014. Dertil kommer et angreb mod centralbanken i Bangladesh i 2016.

USA's justitsministerium og handelsministerium oplyser, at nordkoreaneren Park Jin-hyok var med i et "komplot". Han var hovedpersonen bag de alvorlige angreb, som skete "på vegne af den nordkoreanske regering eller landets arbejderparti".

Angrebet mod Sony fandt sted, da selskabet skulle til at udgive filmen "The Interview" - en actionkomedie, der handler om et planlagt attentat mod Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

Titusindvis af e-mails og store mængder af interne informationer blev lækket fra Sony via e-mail efter angrebet.

- Vi tillader ikke, at Nordkorea undergraver global netsikkerhed for at fremme dets interesser og skaffe sig ulovlige indtægter i strid med vore sanktioner, siger den amerikanske handelsminister, Steven Mnuchin.

Amerikanerne har tidligere sagt, at Nordkorea stod bag angrebet, og de mener, at den sigtede arbejdede i en hacker-organisation, som var sponsoreret af Nordkorea.

FBI har længe mistænkt Nordkorea for også at stå bag sidste års WannaCry cyberangreb. Her blev en skadelig software anvendt til at skade data på hospitaler, fabrikker, regeringskontorer, i banker og virksomheder hen over hele kloden.

- Dette har været en af de mest komplekse og langvarige efterforskninger, vi har foretaget, siger John Demers, der er vicejustitsminister for national sikkerhed.

De amerikanske myndigheder mener, at angrebet mod Sony var gengæld for komedien "The Interview," som Sony trak tilbage fra biograferne, da der blev fremsat trusler om, at det ville være farligt for almindelige biografgængere at gå i biografen og se filmen.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Per Stig Møller: Her er fem ting, EU skal i gang med nu
Per Stig Møller
Økonomer og erhvervsfolk mener, vi skal have hundredtusinder og millioner flere indvandrere for at løse fremtidens arbejdsmarkedsbehov, men på den måde skifter de jo de europæiske befolkninger ud, og hvornår har vi besluttet det?
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her