Annonce
USA

Redaktør om Trump-kritik: Der er kaos i Det Hvide Hus

En anonym Trump-medarbejder fortæller, at flere topfolk i administrationen aktivt modarbejder præsidenten.

En kronik i New York Times fremgår det blandt andet, at flere medarbejdere i toppen af Donald Trumps administration er foruroligede over præsidentens utilregnelige og amoralske adfærd. Foto: Evan Vucci/Ritzau Scanpix

Det er opsigtsvækkende, at topfolk i Donald Trumps administration aktivt modarbejder præsidenten, og det tegner et billede af kaos i Det Hvide Hus.

Det vurderer Anders Agner, redaktør på kongressen.com, efter at en anonym embedsmand i en kronik i New York Times onsdag fremkommer med hård kritik af præsidenten.

- Det er usædvanligt, at medarbejdere tæt på præsidenten aktivt modarbejder deres chefs dagsorden ud fra den præmis, at han ikke er kapabel til at udføre det arbejde, som amerikanerne har valgt ham til, siger han.

I kronikken fremgår det blandt andet, at flere medarbejdere i toppen af Donald Trumps administration er foruroligede over præsidentens utilregnelige og amoralske adfærd.

Anonym Trump-medarbejder: Der hviskes i krogene om at afsætte præsidenten

Kritikken fra den anonyme embedsmand underbygger flere påstande, som også kommer frem i en ny bog om Trump, der er skrevet af Washington Post-journalisten Bob Woodward.

- Den tegner også et billede af kaos i Det Hvide Hus, og det er helt klart ikke noget, Donald Trump bryder sig om.

- Lækagerne bliver ved med at fosse ud af Det Hvide Hus, og det har været et problem for Trump, siden han blev indsat som præsident. Han har gjort meget for at stoppe det, men det er ikke sket, siger Anders Agner.

Fakta: Forfatningens 25. tilføjelse kan afsætte en præsident

Han vurderer, at Trump på bagkant af den seneste kritik vil arbejde endnu mere på egen hånd.

- Donald Trump vil begynde at lytte til endnu færre mennesker, end han gør i forvejen, fordi han er i tvivl om, hvorvidt de mennesker han har omkring sig, rent faktisk vil hjælpe ham.

- Den følelse har han haft, siden han blev indsat som præsident, og den vil formentlig være forstærket nu, siger Anders Agner.

Donald Trump sagde onsdag foran rullende kameraer, at han ikke har meget til overs for hverken kritikken eller New York Times.

- En anonym kronik er lig med en fejlagtig kronik, lød det fra præsidenten.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her