Annonce
USA

Anonym Trump-medarbejder nævner præsidentafsættelse i kronik

I New York Times skriver en højtstående medarbejder, at der tales om at afsætte Trump, fordi han er ustabil.

Donald trump beskrives som både utilregnelig og amoralsk. Foto: Evan Vucci/AP

Medarbejdere i toppen af Donald Trumps administration er så foruroligede over præsidentens "utilregnelige" og "amoralske" adfærd, at de aktivt arbejder på at undergrave ham.

Det skriver en anonym, højtstående embedsmand i administrationen i en kronik i The New York Times onsdag.

Ny bog af berømt journalist: Trump ville have Assad likvideret

Avisen påpeger, at det er usædvanligt at publicere en anonym kronik, men at det i dette tilfælde sker for at beskytte vedkommendes identitet, og fordi vedkommende kan risikere at miste sit job.

- Dilemmaet, som præsident Trump ikke fuldt ud forstår, er, at mange højtstående embedsmænd i hans administration arbejder hårdt på at undergrave hans dagsorden, skriver den anonyme embedsmand.

- Jeg ved det, fordi jeg er en af dem, tilføjer han.

Embedsmanden beskriver et "tosporet" præsidentskab. For når Trump siger én ting, gør hans medarbejdere bevidst en anden ting.

Den anonyme forfatter hævder også, at der i administrationen er hvisken i krogene om at udløse den 25. tilføjelse til forfatningen.

New York Times: Woodwards bog om Trump er som en tropisk storm

Den siger, at en præsident kan afsættes af sine ministre, hvis han skønnes uegnet til at varetage sine forpligtelser i embedet. I sådan et tilfælde overtager vicepræsidenten.

Begrundelsen er ifølge den anonyme embedsmand "ustabilitet", som medarbejdere har observeret.

I kølvandet på den belastende kronik skriver Donald Trump onsdag aften på Twitter et enkelt ord efterfulgt af et spørgsmålstegn:

- Landsforræderi?

Twitter-chef afviser påstande om at være politisk

Mindre end to timer senere uddyber præsidenten:

- Eksisterer denne såkaldte "højtstående administrationsmedarbejder" virkelig, eller er det den fejlende New York Times, der har brugt endnu en falsk kilde?

- Hvis denne feje, anonyme person rent faktisk eksisterer, så må The Times (The New York Times, red.) - for nationens sikkerheds skyld - udlevere ham/hende til regeringen med det samme!

Tidligere onsdag fortalte Trump foran rullende kameraer, hvad han mener om den anonyme kronik:

- Husk dette om New York Times: Da jeg vandt valget, blev de tvunget til at bede om en undskyldning. De måtte også skrive en brev, hvori de beklagede, at de havde dækket valget fejlagtigt.

- En anonym kronik er lig med en fejlagtig kronik.

Trump afviser at have ytret ønske om drab på Assad

I en erklæring kalder talsmand for Det Hvide Hus Sarah Sanders forfatteren til kronikken "en kujon" og kræver, at vedkommende træder tilbage.

Kronikken fra den anonyme embedsmand underbygger flere påstande, der kan læses i en ny, afslørende bog om Trump.

I bogen "Frygt: Trump i Det Hvide Hus", der er skrevet af Washington Post-journalisten Bob Woodward, kan man blandt andet læse, at den amerikanske præsidents temperament er lunefuldt og stærkt svingende.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her