Annonce
USA

Træt om morgenen? Californien forbyder skolestart før klokken 08.30

Det blev vedtaget fredag.

Har børn bedre af at sove længe? Det mener man i Californien, hvor det netop er blevet vedtaget, at skolerne ikke må begynde før klokken 08.30. Foto: Thomas Borgberg

Når vækkeuret ringer klokken halv syv om morgenen, kan det for mange børn og unge være rigtig svært at stå op.

På skoler og gymnasier (middle schools og high schools) i Californien er det netop blev vedtaget, at børn og unge ikke må møde ind før 08.30 - så de kan sove lidt længere.

Det skriver flere internationale medier heriblandt The Independent.

Kronik: Vi bør få senere mødetid i skolen og på ungdomsuddannelserne

Forslaget - som tidligere er blevet nedstemt - blev snævert vedtaget både af California State Assembly og California State Senate fredag.

Ved afstemningen blev der bl.a. fremlagt beviser for, at børn, der har mulighed for at sove længere, er sundere og har større sandsynlighed for at gennemføre skolen.

Samtidig blev der argumenteret med forskning, der viser, at teenagere, der har mulighed for at sove længere, er mindre deprimerede, har mindre angst og desuden angiveligt er med i færre biluheld.

»Det her er det mest omkostningseffektive tiltag, vi kan benytte for at forbedre antallet af elever, der gennemfører skolen,« sagde den californiske politiker Jay Obernolte ifølge Fox News.

Ifølge mediet vil skolerne have tre år til at leve op til den nye regel. Samtidig fremgår det, at omkring 80 pct. af skoler og gymnasier (middle schools og high schools) i Californian begynder tidligere end klokken 08.30 i dag.

Modstandere af forslaget mente, at det skal være op til den enkelte skole og ikke staten at bestemme, hvornår eleverne skal møde i klasseværelset.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her