Annonce
USA

Advokat: Cohen har oplysninger af interesse for efterforsker

Tidligere Trump-advokat kan have information om russisk forsøg på at blande sig i USA's valg, antyder advokat.

Donald Trumps tidligere advokat, Michael Cohen. Foto: Craig Ruttle/AP

Præsident Donald Trumps tidligere personlige advokat, Michael Cohen, ligger inde med oplysninger, der kan have interesse for efterforsker Robert Mueller.

Det siger Cohens advokat, Lanny Davis.

Mueller står i spidsen for en efterforskning af, hvorvidt medlemmer af Trumps kampagnestab har samarbejdet med russiske agenter under valgkampen.

Lanny Davis siger, at det kunne være oplysninger om, hvorvidt Trump på forhånd vidste, at en af Demokraternes e-mailservere var blevet hacket under valgkampen i 2016.

- Cohen har viden, der kan være af interesse for den særlige efterforsker om, hvorvidt Donald Trump på forhånd kendte til hacking af e-mails, siger Davis til tv-stationen CNN.

Michael Cohen: Hvem er manden, der ville tage en kugle for Trump?

Det kunne også være viden om en mulig russisk "sammensværgelse om at ødelægge det amerikanske demokrati" og undlade at oplyse dette til forbundspolitiet FBI, antyder Davis over for tv-stationen MSNBC uden at nævne Trumps navn.

Advokaten gav en række interviews til amerikanske tv-stationer onsdag.

Dagen inden havde hans klient Cohen erklæret sig skyldig i skattesvindel og svindel med midler i forbindelse med valgkampen. Cohen har også erkendt, at han har givet forkerte oplysninger til et pengeinstitut.

Han siger også, at det var Trump, der bad ham ordne betalingen til pornostjernen Stormy Daniels for at få hende til at holde mund om en påstået affære med Trump, så det ikke ville skade ham i valgkampen.

Trumps advokat, den tidligere New York-borgmester Rudy Giuliani, har sagt, at anklagerne intet har med præsidenten at gøre.

Onsdag morgen amerikansk tid langer Trump ud mod sin tidligere advokat på Twitter.

- Hvis nogen leder efter en god advokat, vil jeg stærkt fraråde at benytte sig af Michael Cohens tjenester!

I et andet tweet skriver præsidenten, at Cohen har "fundet på historier".

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her