Annonce
USA

Søren Espersen: En meget alvorlig situation for Trump

Præsident Donald Trump risikerer rigsretssag efter anklager, mener DF’s udenrigsordfører, Søren Espersen.

Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort blev kendt skyldig i svindel med skat og banker og for ikke at oplyse om sin udenlandske bankkonto. Juryen kunne ikke enes om ti andre tiltalepunkter mod Manafort. Foto: Craig Hudson Gazette-mail/AP

Der er uhørt stærkt pres på USA's præsident, Donald Trump, som undersøges for ulovlige forbindelser til Rusland i valgkampen i 2016.

Det mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

- Jeg er ikke ekspert i amerikansk statsjura. Det ved jeg ikke meget om. Men jeg forstår på dem, der har forstand på det, at dette er en meget alvorlig situation for præsidenten, siger Søren Espersen.

Tirsdag blev Trumps to tidligere betroede ansatte kendt skyldige i økonomisk kriminalitet.

Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort blev kendt skyldig i svindel med skat og banker og for ikke at oplyse om sin udenlandske bankkonto.

Ekspert: Trump begynder at ligne den svindler, som han anklages for at være

Kendelsen ses som den hidtil største sejr for specialanklager Robert Mueller. Han undersøger, om der var forbindelse mellem Trumps kampagnestab og Rusland.

Tirsdag erklærede Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen, som i mange år var hans nærmeste rådgiver, sig skyldig i skattesvindel og ulovlige bidrag i valgkampen.

Michael Cohen forklarede under ed, at Trump beordrede ham til at begå en forbrydelse, da Cohen i 2016 betalte to kvinder for at tie om deres seksuelle forhold til Trump. Præsidenten afviser, at han havde et forhold til kvinderne.

Michael Cohen: Hvem er manden, der ville tage en kugle for Trump?

Socialdemokratiets udenrigsordfører, Nick Hækkerup, mener, at Trump risikerer en rigsretssag, hvis Demokratene vinder flertal i Kongressen ved midtvejsvalget til efteråret.

- Hvis de undersøgelser, som ikke mindst Robert Mueller er i gang med, viser, at Trump har gjort noget kriminelt, så risikerer han en rigsretssag, siger Nick Hækkerup:

- Men det kræver, at Demokraterne får flertal, eller nogle fra Republikanerne stemmer sammen med dem.

Også Søren Espersen peger på en mulig rigsretssag.

- De ting, der kommer frem, er så belastende for præsidenten, at det er meget svært at se, hvordan han skal undgå en rigsretssag, siger Søren Espersen.

Det svækker også USA udadtil, når der rejses så alvorlige anklager mod præsidenten, mener han.

Nick Hækkerup finder det bekymrende, hvis Rusland blander sig i USA's valg og andre vestlige valg.

- Det er også dybt bekymrende, hvis vi har en amerikansk præsident, som i et eller andet omfang har snydt sig til sin valgsejr, siger Nick Hækkerup.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) vil ikke kommentere anklagerne mod Trump.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her