Annonce
USA

Pence hyldede hjemkomsten af faldne soldater fra Koreakrigen

Trump er taknemmelig for, at Nordkoreas leder holdt sit ord, siger Pence ved ankomsten af de jordiske rester.

Flere end 36.000 amerikanske soldater faldt i krigen mellem Nordkorea, Kina og det daværende Sovjetunionen på den ene side og Sydkorea og USA på den anden side. Foto: Susan Walsh/AP

Hjemkomsten af de jordiske rester af 55 amerikanske soldater, der faldt under Koreakrigen, er et tegn på "konkrete fremskridt" i USA's forhold til Nordkorea.

Det siger den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, under en ceremoni på militærbasen Hickam Air Force Base på Hawaii ved ankomsten af kisterne med de faldne soldater.

- I dag ved kun Gud, hvem de (soldaterne, red.) er. Men snart vil vi andre også kende deres navne og deres historier fyldt med mod, siger Pence onsdag lokal tid ifølge Fox News.

Det sker med henvisning til, at det vil tage noget tid at få identificeret de jordiske rester af soldaterne.

Udleveringen er en del af en aftale, der blev indgået mellem Nordkoreas leder, Kim Jong-un, og USA's præsident, Donald Trump, da de to mødtes ved et historisk topmøde i Singapore i juni.

- Jeg ved, at præsident Trump er taknemmelig for, at leder Kim holdt sit ord, siger Mike Pence, hvis far selv kæmpede i Koreakrigen, der varede fra 1950 til 1953.

- Men i dag er kun begyndelsen. Vores arbejde er ikke færdigt, før alle vores faldne helte er gjort rede for, tilføjer Pence.

Flere end 36.000 amerikanske soldater faldt i krigen mellem Nordkorea, Kina og det daværende Sovjetunionen på den ene side og Sydkorea og USA på den anden side.

Op mod 7700 amerikanske soldater fra Koreakrigen er der fortsat ikke gjort rede for. 5300 af disse forsvandt i Nordkorea.

Nordkorea udleverede resterne af de 55 amerikanske soldater i sidste uge. Fra Nordkorea blev de jordiske rester fløjet til en militærbase i Sydkorea, hvor de blev undersøgt, og herfra videre til Hawaii, hvor de skal undersøges yderligere.

Forsvarsminister Jim Mattis sagde i sidste uge, at hjemkomsten af de 55 amerikanere er et positivt skridt, men han understregede samtidig, at der ikke er nogen garanti for, at knoglerne er amerikanske.

En indikation for denne usikkerhed viste sig under ceremonien på militærbasen i Sydkorea, hvor kisterne var beklædt med FN-flag i stedet for amerikanske flag.

Under onsdagens ceremoni er kisterne dog klædt i Stars and Stripes.

- Vi stoler på, at de jordiske rester tilhører amerikanske helte, der faldt i Koreakrigen, siger Mike Pence.

Fra 1996 til 2005 gennemførte USA og Nordkorea i fællesskab 33 bjærgningsoperationer og indsamlede resterne fra i alt 229 amerikanere.

Ifølge det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, er 153 af disse indtil videre blevet identificeret.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her